PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 02. јануар 2018.

Istorijski rezultati Aerodroma Niš u 2017.godini

ilustracija (foto: Marko Stojković)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" ispunio je sve svoje postavljene ciljeve koji su postavljeni početkom početkom godine, pa čak ih je i prevazišao. Kako saopštavaju sa aerodroma, u 2017.godini letelo je 331.582 putnika što je 2,65 puta više u odnosu na 2016.godinu, kada je letelo 124.917 putnika.

Kako navode na svom sajtu, ovaj rezultat ostvaren je zavljujući letovima 4 avio-kompanije koje su prevozile putnike ka 11 destinacija širom Evrope i da je on tokom prošle godine u više navrata imao vrlo zapažene rezultate i u Evropi.
- Aerodrom Konstantin Veliki Niš tokom juna meseca bio je prvi aerodrom u Evropi po rastu broja putnika u toku samo jednog meseca i to u grupi 4 prema statistici ACI Europe odnosno aerodroma do 5 miliona putnika godišnje. Jul mesec je za nas takođe veoma značajan zbog činjenice da je tada opluženo najveći broj putnika u jednom mesecu od samog osnivanja aerodroma 1986.godine, kada je letelo preko 32.000 putnika. - stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu.
Kako navode istorijski rezultat postignut je i u opsluzi samih vazduhoplova, gde je opluženo čak 1477, ali i u količini prevezene kargo robe u iznosu od 2543 tona sa 85 aviona.

Podsetimo da je rukovodstvo aerodroma ranije najavilo da se u narednih 5 godina planira čak i milion putnika na godišnjem nivou. Inače za 2018.godinu planirani su radovi na kompletiranju ILS sistema kroz postavljanje dodatnih prilaznih svetala odnosno dobijanje CAT I, rekonstrukcije tzv. brzih gejtova, kao i početak radova na proširenju terminalne zgrade o čemu ćemo više pisati u narednom periodu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар