PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 13. јануар 2018.

Wizz Air prevezao rekordni broj putnika u 2017.godini

I Wizz zabeležio rekordne rezultate; ilustracija; (foto: Fly from Niš)

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air saopštio je da je u prethodnoj 2017.godini prevezao rekordan broj putnika, značajno povećao broj operacija, naručio najveći broj aviona, te pokrenuo delimično sponzorisanu obuku za one koji žele da postanu piloti i načinio brojna poboljšanja usluge koju pruža putnicima.

Wizz Air je u 2017. prevezao više od 28 miliona putnika na svojim low-cost linijama, oko 24% više nego u 2016.Kada je reč o Srbiji, Wizz Air je sa dva aerodroma, Niš i Beograd, prevezao više od 745.000 putnika na svojim srpskim linijama, ostvarivši porast od 37% u odnosu na godinu pre i podstakavši razvoj lokalnog tržišta rada u oblasti vazduhoplovstva i turizma.

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik u Srbiji trenutno saobraća sa dva aviona iz svoje beogradske baze, zapošljava 58 članova posade orijentisane ka putnicima i nudi ukupno 20 low-cost linija do 15 destinacija u osam zemalja sa dva srpska aerodroma: u Beogradu i Nišu. U ovom trenutku Wizz Air u Srbiji raspolaže kapacitetom od 900.000 sedišta što predstavlja povećanje od 7% u odnosu na prošlu godinu.
-Sa našom potvrđenom ultra low-cost cenovnom politikom, visoko obrazovanim osobljem koje je usmereno ka putnicima, mladom i modernom flotom i izvanrednom uslugom mi smo na dobrom mestu prilikom izbora svakog zahtevnog putnika u svim zemljama gde letimo. Nastavićemo sa našim doslednim i brzim rastom stvarajući još više mogućnosti unutar Evrope ali i van nje.  - ističe generalni direktor Wizz Air-a Jožef Varadi
NOVA LINIJA IZ NIŠA (foto: Fly from Niš)
Flota Wizz Air-a je dobila 14 potpuno novih Airbus-ovih aviona, od kojih 13 aviona A321 i jedan A320, čime je stigla ukupno do 88 aviona. Wizz Air je nastavio da razvija svoju mrežu linija dodavši joj sedam novih aerodroma sa više od 100 novih linija povećavši je tako na skoro 600 linija iz 145 destinacije u 44 zemlje.

Još jedan značajan događaj koji je obeležio godinu je potpisivanje sporazuma sa Airbus-om za najveću narudžbinu aviona, kojim je planirana nabavka 146 novih aviona iz porodice A320neo. Ovaj sporazum, kada bude odobren od strane akcionara Wizz Air-a biće deo sjajne ukupne narudžbine 282 aviona od Airbus-a, što će omogućiti neprekinuti niz isporuka aviona sve do kraja 2026. i omogućiti avio-kompaniji da nastavi rast i razvoj kroz obnovu svoje flote i održavanjem kako bi bila među najmlađima i najefikasnijima u Evropi.

Naglašavajući svoju posvećenost obezbeđivanju izuzetnog putničkog iskustva, Wizz Air takođe povećava veličinu besplatnog prtljaga za 50%, dodatno poboljšava svoje online platforme uključujući najsavremeniji internet sajt i WIZZ mobilnu aplikaciju i pokretanje inovativnih proizvoda (Fare Lock, Flexible Travel Partner) kako bi omogućila još više fleksibilnosti svojim zahtevnim putnicima.

Podsetimo da je Wizz Air objavio da će od 15.novembra čak 3 puta nedeljno leteti između Niša i Beča i to svakog utorka, četvrtka i subote. Podsetimo takođe, da ovaj niskotarifni avio-prevoznik trenutno leti ka 5 destinacija širom Evrope i to do Ajndhovena, Memingena, Malmea, Dortmunda i Bazela.

 
Fly from Niš / Wizz Air

1 коментар:

  1. Jučerašnje reči predsednika nam republike: "Vučić je i posredno kritikovao menadžment aerodroma „Konstanin Veliki“ u Nišu, verovatno jednu od najuspešnijih priča u srpskoj civilnoj avijaciji u 2017. godini. Rekao je da su „pustili“ Niš (da se razvija) uprkos činjenici da menadžment tog aerodroma „nije shvatao da tako smanjuje brojke rasta Nikole Tesle“.
    Takođe je rekao i:"...Po Vučićevim rečima, sa Vincijem je ispregovarano da Niš, Ponikve i Morava mogu porasti do milion putnika u sledećih 12 godina. Nije bio jasan da li se ograničenje odnosi zbirno na sve aerodrome i da li to znači da je „dozvoljeno“ do milion putnika svake godine..."
    Interesantno kakav komentar ima "menadžment" aerodroma iz istog političkog establishmenta kao i predsednik. Hoće li radi sopstvene koristi se složiti sa ovim ubilačkim potezom za aerodrom Niš. I još nas pride ubeđivati kako je to dobro. A projekcije govorile da će tih milion putnika biti već 2022.godine. I šta ćemo posle toga?!

    ОдговориИзбриши