PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 07. јануар 2018.

Minimum jedna nova linija u 2018.godini

ilustracija (foto: Aerodrom Konstantin Veliki)
Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović izjavio je da do kraja ove godine očekuje da broj putnika bude oko 350.000, ističući pritom da bi trebalo očekivati makar jednu novu liniju.

Gostujući u popodnevnoj emisiji na "TV Zona Plus", Đurđanović je govorio o istorijskim rezultatima koji su ostvareni u 2017.godini kao i o planovima aerodroma za novu godinu.
- Izuzetno bih bio zadovoljan da u ovoj godini bude između 350 ili 360 hiljada putnika, a to će pre svega zavisiti od avio-kompanija. One prate broj putnika sa aerodroma, i može se desiti da bude još neka nova linija. Svi avioni su puni. Koeficient popunjenosti aviona u je veliki.  - ističe Đurđanović
Inače kada je reč o konkretnim linijama, Đurđanović je istakao da za Pariz, Istanbul, Oslo i Moskvu sigurno ima putnika kada bi neke od avio-kompanija bile zainteresovane da lete iz Niša.

Direktor niškog aerodroma govoreći o planovima za ovu godinu rekao je da se očekuje završetak projekta rekontrukcije terminalne zgrade što je zapravo povećanje kapaciteta za nekih 2000 kvadrata. Đurđanović je rekao da bi sa prvim radovima moglo započeti u 2019.godini.

Govoreći o uređaju za instrumentalno sletanje (ILS), direktor niškog aerodrom kaže da se radovi privode kraju i da bi ILS mogao da se pusti u rad tokom februara. Aerodrom će uz pomoć grada investirati i u postavljanje dodatnih prilaznih svetala za potrebe dobijanja kategorije I.

Treba podsetiti da bi jedna od novih linija, pored dodatne linije SWISS za Cirih svake srede počevši od 20.juna, mogla da bude i ona za Tivat i to posle skoro 9 godina, pošto je crnogorski avio-prevoznik Montenegro Airlines iskazao interesovanje za uvođenje ove linije.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

3 коментара:

  1. Svaka čast celoj ekipi koja vodi Aerodrom Niš. Uspeh koji je aerodrom postigao u prethodne dve godine je prelepa motivacija za sve, kako u vazduhoplovstvu , tako i u drugim delatnostima.

    ОдговориИзбриши
  2. A kada ce da budu letovi iz stutgarta ?? poz.

    ОдговориИзбриши
  3. Moglo bi ovo, mogli bi i ono, a moze biti i ono... Sve bi moglo...

    ОдговориИзбриши