PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 26. јануар 2018.

Ozvaničena saradnja Aerodroma Niš i Saobraćajnog fakulteta iz Beograda

(foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Saobraćajni fakultet iz Beograda i niški aerodrom "Konstantin Veliki" ove nedelje potpisali su zvaničan memorandum o saradnji koji će prema rečima dekana i direktora aerodroma još više unaprediti međusobnu saradnju kroz sticanje novih znanja, zajedničkih nastupa prema IPA projektima i pružanje mogućnosti studentima završnih godina osnovnih studija i mastera da obavljaju praksu u ovoj vazdušnoj luci.

Na konferenciji tim povodom direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović rekao je da rezultati ostvareni u prethodnih nekoliko godina ne bi bili mogući da nije bilo štručnog i školovanog kadra koji se svojim znanjem doprineo da se stvari pokrenu sa mrtve tačke. On je kazao da je aerodrom uspešno završio proces akreditacije kod evropske agencije EASA te da on uveliko počinje da prerasta od jednog malog low cost aerodroma u aerodrom po evropskim standardima.
Memorandum o saradnji sa Saobraćajnim fakultetom iz Beograda doprineće da aerodrom još više napreduje i radi, ali i da će naše znanje biti preneto budućim generacijama koji studiraju na Saobraćajnom fakultetu. - izjavio je Đurđanović
Dekan Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojša Bojović izjavio je ovim povodom da će ova saradnja doprineti da sve više mladih ljudi koji studiraju na njihovom fakultetu imati priliku da stiču nova znanja i iskustva kroz obavljenje prakse, ali i da se od svojih starijih kolega koji se nalaze već na aerodromu čuju šta je to što može da ih očekuje ukoliko se opredele da rade kada završe svoje studije.
Na primeru aerodroma smo postigni jedan impozantan nivo i nadam se da ćemo tim trendom nastaviti. Veoma je takođe vazno da razmisljamo o strateškim projektima i zajedničkom nastupu kako na domaćem tako i na stranom tržištu, te smo otvoreni za saradnju i sa drugim fakultetima u Nišu. - rekao je Bojović
Inače Saobraćajni fakultet je već ranije sarađivao sa niškom vazdušnom lukom, kada je za potrebe grada i tadašnje Uprave za privredu 2013.godine izradio studiju održivosti vazdušnog saobraćaja za aerodrom Niš koja je sadržala i modele budućeg razvoja.


Tekst. A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар