PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 14. јануар 2018.

Kakve nam to promene sutra donosi Ryanair?

ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair od sutra počinje sa primenom novih pravila kabinskog prtljaga. U narednim pasusima pročitajte šta Vas čeka ukoliko planirate da letite Ryanair-om iz Niša.

Kako bi smanjio nepotrebne gužve i kašnjenja, ovaj avio-prevoznik je odlučio da kabinski prtljag podeli na ne prioritetan (non-priority) i priotiten (priority). U principu bilo da imate plaćen priority ili ne, svi vaši koferi (mala i velika torba) koje ste planirali da ponesete sa sobom biće uneti besplatno u avion bilo u kabinu (priority - mala + velika torba) bilo u prtljažnik aviona (non-priority - mala torba u kabinu i velika torba u prtljažnik).
(printscreen ryanair.com)

Doduše, putnici koji nemaju priority, a njihova velika torba odgovara propisanim dimenzijama 55x40x20cm, torba će im biti smeštena u prtljažnik aviona besplatno odnosno obeležena žutom trakom. Ono što je takođe vrlo važno napomenuti je i da probate da skinete žutu traku sa velikog prtljaga prilikom samog ulaska u avion, torba će Vam svakako biti stavljena u prtljažnik, jer na Vašoj karti piše da imate pravo da unesete samo malu torbu. Samo putnici sa plaćenim priority kartama moćiće sa sobom u kabinu aviona da unesu i malu i veliku torbu.

Vrlo bitna napomena, ukoliko se ne pridržavate propisanih dimenzija velikog prtljaga na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" moraćete da platite dodatno 40€ i da ga predate na ček-in šalteru.

Koliko košta priority usluga Ryanair i da li su uključene i neke druge povoljnosti koje Ryanair već ima?

(foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
"Priority" ukrcavanje se može kupiti prilikom kupovine karte na sajtu Ryanair-a po ceni već od 5€.  "Prioriti" od 15.01. možete kupiti i do pola sata pre samog leta na Ryanair mobilnoj aplikaciji. Putnicima sa "Priority" ukrcavanjem u avion(uključujući i Plus, Flexi Plus & Family Plus) biće omogućeno da u putničku kabinu unesu dva prtljaga(malu torbu i kabinski prtljag).

A čekirani kofer, da li se tu menjaju neka pravila?

Nove cene su već u primeni od septembra 2017.godine, te ukoliko imate prtaljag koji je težak 15kg ili 20kg ovaj niskotarifni avio-prevoznik će Vam naplatiti na svom sajtu cenu do 25€ odnosno koliko košta prtljag od 20kg.

Tekst: A.P.
Fly from Niš / Aerodrom Niš / Ryanair

Нема коментара:

Постави коментар