PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 23. јануар 2018.

Planovi Aerodroma u 2018.godini - zanavljanje opreme, poboljšanje usluge i nove linije

ilustracija; (foto: Aerodrom Niš)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" u 2018.godinu je ušao sa predhodno istorijski značajnom godinom kako u pogledu povećanja putničkog i kargo saobraćaja tako i sa investicionim ulaganjem koje je u mnogome doprinelo razvoju ove vazdušne luke, te će se sa tim trendom nastaviti.

Prema programu poslovanja JP "Aerodrom Niš" za 2018.godinu, planirane su dalje aktivnosti na proširenju mreža linija kako u putničkom tako i u kargo saobraćaju koji idu ka tome da se već u 2019.godini broj prevezenih putnika pređe 500.000, a da kolićina prevezene robe pređe 4000 tona.

Kako bi se to realizovalo rukovodstvo aerodroma Niš planira dalja investiciona ulaganja u modernizaciju i zanavljanje stare aerodromske opreme, kako bi se opsluga putnika i vazduhoplova podigla na veći nivo. Kako se može videti iz programa poslovanja u planu je adaptacija postojećih tunela u odlazećem gejtu kako bi se putnicima omogućio bolji konfor, ali i kako bi se unapredila energetska efikasnost postojećeg dela zgrade.

Podsetimo da će Vlada Srbije u razvoj niškog aerodroma investirati blizu 6 miliona evra za izgradnju kontrolnog tornja, koji bi trebao da bude gotov u naredne 2-3 godine, kao i postavljanja opreme za instrumentalno sletanje pri složenim meteo uslovima (ILS) čiji se radovi uveliko privode kraju i čije se puštanje u rad očekuje u narednih nekoliko meseci. Takođe, grad Niš će takođe investirati novac u dodatna prilazna svetla čime će ceo sistem ILS-a biti kompletiran.

Ono što se takođe prošle godine moglo čuti u više navrata i od strane predstavnika grada, ali i od ministarke Mihajlović, u planu je da se tokom ove godine započnu i prvi radovi na proširenju putničkog terminala čiji će kapaciteti kada se budu dogradili biti duplirani.

Inače prva nova linija u 2018.godini je ona Wizz Air-a za Beč, do koje ovaj niskotarifni avio-prevoznik početi da leti već od 15.novembra i to svakog utorka, četvtka i subote. I Montenegro Airlines, o čemu smo pisali krajem prošle godine, razmatra mogućnost da posle 9 godina ponovo tokom letnje sezone poveže Niš sa Tivtom.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар