PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 13. децембар 2014.

Aerodrom će morati do jula da bude spreman

(arhivska fotografija aerodroma Niš)
Letovi niskobudžetne kompanije WIZZ AIR sa niškog aerodroma doprineće razvoju grada i regiona, ističe direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović. Sa aerodroma “Konstantin Veliki” leteće stanovnici čitavog istočnog Balkana, a za 2 godine imaće rekordan broj putnika, kaže Avramović.

Od 3. jula 2015. mađarska niskobudžetna kompanija WIZZ AIR počinje sa letovima za Bazel, dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom. Po elaboratu koji je usvojilo gradsko rukovodstvo, aviokompanije koje budu letele sa aerodroma “Konstantin Veliki” plaćaće 3 evra po putniku za sve aerodromske naknade. Ovo bi trebalo da stimuliše kompanije da dođu u Niš, ali subvencija za njih više nema. Letovi sa “Konstantina Velikog” doprineće razvoji grada i regiona, kažu u RRA “Jug”.

Svi radnici već mesecima primaju minimalac, a dugovanja aerodroma su 90 miliona dinara. Do jula sledeće godine, aerodrom će morati da bude potpuno spreman za letove.
Poslednje 4 godine Niš je uložio 6-7 miliona evra u vazdušni saobraćaj, međutim, aerodrom “Konstantin Veliki” još nema svu neophodnu opremu, rekao je Avramović.


izvor: Niška Televizija

Нема коментара:

Постави коментар