PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 09. децембар 2014.

Ruski turisti stižu na niški aerodrom

Ruski turisti stižu na niški aerodrom
Putnički avioni sa niškog aerodroma prvi put ove sezone poleteće 28. decembra, izjavila je za Tanjug Ivanka Stanisavljević, menadžerka aerodroma "Konstantin Veliki".
 
Reč je o čarter letovima na liniji Moskva-Niš-Moskva koji će dovoziti ruske turiste a u povratku će voziti naše turiste put Ruske Federacije.

Cena povratne karte u proseku će iznositi oko 500 evra a turističke organizacije nude i paket aranžmane od 7, 14 i 21 dan boravka u Rusiji.
Letove će izvoditi četiri ruske avio-kompanije.

Stanisavljevićeva je rekla da je ovo jedan od načina da se vrate avio prevoznici na niški aerodrom, pre nego što odavde počnu da se organizuju niskobudžetni letovi.
"Naš cilj je da "low-kost" letove preselimo u ovaj deo Srbije i mislimo da je realnio da se to dogodi pre letnje sezone", precizirala je Stanisavljevićeva.

U cilju privlačenja stranih avio-operatera niški aerodrom snizio je cenu aerodromskih taksi sa 14 na samo 3 evra od čega putnik treba da plati samo 1 evro. Čarter letovi iz Moskve biće organizovani avionima tipa "Er bas 320" opremljenim sa 160 sedišta.
Letovi su organizovani do 18. januara.

Niški aerodrom "Konstantin Veliki" bio je razrušen za vreme bombardovanja 1999. godine i nakon toga ponovo je počeo da radi 2003. godine. Iste godine dobio je licencu za obavljanje međunarodnog putničkog saobraćaja i jedini je u Srbiji, osim Beograda, koji ima tu dozvolu.
Iz Niša su do 2007. godine leteli avioni na redovnim linijama za Cirih, Podgoricu i Tivat, a bilo je sezonskih letova i za Veliku Britniju. Godina najboljeg poslovanja ovog aerodroma bila je 2006. kada je prevezeno 35.700 putnika.

Poslednjih godina odavde su obavljani biznis i kargo letovi.
Inače, meterološke karakteristike aerodroma su izuzetno povoljne tako da je tokom svih godina služio kao aternativa aerodromima iz okruženja posevno u uslovima magle.


Izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар