Пређи на главни садржај

Delegacija niškog aerodroma "Konstantin Veliki" posetila beogradski aerodrom "Nikola Tesla"

Delegacija niškog aerodroma, predvodjena v.d. direktorom Vladicom Djurdjanović posetila je danas beogradski aerodrom "Nikola Tesla" zajedno sa svojim kolegama sa aerodroma u Banja Luci.
Delegacija aerodroma "Konstantin Veliki" u poseti aerodromu Beograd
(foto: beg.aero)
Delegacije aerodroma Niš i Banja Luka imali su prilike danas da se bliže upoznaju sa tehnologijom rada beogradskog aerodroma, kao i sa planovima budućeg ubrzanog razvoja ovog aerodroma. 
simulacija gašenja požara (foto: beg.aero)
Oni su obišli zimski štab kao i službe zadužene za prihvat i otpremu vazduhoplova i putnika, a na kraju su gosti iz Banja Luke i Niša imali priliku da vide simulaciju vatrogasne vežbe gašenja požara na najnovijem vatrenom zidu.
Vladica Djurdjanović, v.d. direktora aerodroma Niš, je izjavio tom prilikom da beogradski aerodrom već godinama pomaže niškom i izrazio nadu da će se ta saradnja i dalje nastaviti. 

Direktor aerodroma Banja Luka, istakao je da je aerodrom Beograd postigao impresivne rezultate, ne samo u okruženju već na širem prostoru Evrope. On je dodao da su došli da se upoznaju sa tehnologijom i iskustvima koje imaju njihove beogradske kolege.
(foto: beg.aero)

Domaćin ove posete, v.d. direktor aerodroma Beograd, Saša Vlaisavljević je izjavio da su kolegama iz Banja Luke i Niša pokazali kako funkcionišu njihove operativne službe, a pre svega zimska, koja je među najboljima u Evropi. "Prijateljskim aerodromima u okruženju želimo da pomognemo i sa njima ostvarimo još bolju saradnju."-rekao je na kraju Vlaisavljević

 

Tekst: A.P.
beg.aero / Fly from Niš Team

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le