PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 16. децембар 2014.

U toku registracija nove domaće čarter aviokompanije koja će otvoriti bazu u Nišu?

Domaća turistička agencija biće vlasnik nove aviokompanije za redovni čarter. Početak operacija očekuje se po dobijanju srpskog AOC-a. Kompanija će u početku leteti avionima MD-80 serije.
Avioni MD-80 možda na niškom aerodromu
Kako Tango Six saznaje u toku je registracija nove aviokompanije u Srbiji koja će se baviti redovnim čarterom. Kompanija će biti 100% u srpskom vlasništvu i biće modelirana po konceptu sličnih aviokompanija u svetu (TUI, Thomson…) koje se bave redovnim čarterom jer će iza nje stajati jedna domaća turistička agencija. U zavisnosti od uslova kompanija će tek odlučiti da li će joj baza biti Niš ili Beograd.
U toku je proces aplikacije za srpski AOC čiji se epilog, samim tim i početak operacija kompanije, očekuje za 6 do 9 meseci. Ukoliko se proces oduži aviokompanija je spremna da leti pod AOC-om druge čarter aviokompanije iz EU, sa njihovim avionima. Međutim, ako sve bude išlo po neometanoj proceduri uskoro ćemo dobiti još jednu YU flotu koja će u početku biti bazirana na McDonnell – Douglas MD (-80) seriji aviona.
Ukoliko kompanija uspe da započne svoje operacije biće to prva aviokompanija ustanovljena u Srbiji.
izvor: Tango Six

Нема коментара:

Постави коментар