PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 17. мај 2016.

Destinacija Bratislava

(foto:bratislava-guide.sk)
Bratislava je glavni grad Slovačke i udaljen je od Beča samo 60km, a ujedno je i destinacija Ryanair-a. Iako ne spada u najpopularnije gradove Evrope, Bratislava po svom izgledu, kulturno istorijskom nasleđu i jedinstvenošću to zaista zaslužuje. Danas Bratislava predstavlja kulturni, ekonomski i politički centar Slovačke, ali i najposećeniju turističku destinaciju Slovačke republike.

(foto: wikipedia.org)
Najbolji način da se sa ovim gradom bolje upoznate je lagana šetnja ili vožnja bicikla, jer se gotovo sve turističke zanimljivosti nalaze u samom centralnom delu grada. Ono što je među turistima popularno da se vidi je Bratislavski dvorac, Novi most sa rotirajućim ponoramskim restoranom na vrhu u obliku NLO, Mihalska kapija, najuža kuća na tri sprata širine 1,3 metara, katedrala Sv. Martina, te nacionalni muzej i galeriju Slovačke.

Bratislava je grad koja može da vam ponudi dobar provod i mesto za izlazak, ujedno je to i univerzitetski centar koji zbog velikog broja studenata ima i veliki broj mesta za noćni provod.

Pored Bratislave svakako turistima se pruža prilika da posete i glavni grad Austrije Beč koji se nalazi na samo 60km. Više o ovoj destinaciji, zbog koje je prevashodno uvedene linija do glavnom grada Slovačke uskoro će te moći da pročitate na našem portalu.

Podsećamo Vas da će do Bratislave možete da direktno letite iz Niša , 2 puta nedeljno (ponedeljkom i petkom).


Tekst: A.P.
Fly from Niš  / najputovanje.com

1 коментар: