PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 30. мај 2016.

[SPECIJAL] Završni radovi na kompleksu aerodroma Niš maja 1986.godine (video)

Delegacija JAT-a i Aerodroma u razgovoru (foto: M.S.)
U godini kada niški aerodrom slavi treću deceniju svog postojanja u prilici smo da Vam pokažemo ekskluzivan snimak završnih pripremnih radova na i oko terminalne zgrade civilnog dela aerodroma maja 1986. godine koja je za svoje potrebe zabeležila ETV Niš.

Zahvaljujući nedavno objavljenom članku na internet portalu Južnih Vesti povodom 30.godina od emintovanja prvog TV signala prve niške eksperimentalne televizije 1986.godine u kome je između ostalog navedeno i da je ova televizija emitovala i uživo prenos sa svečanog otvaranja aerodroma Niš, naš portal je ovim povodom kontatkirao gospodina Slobodana Jovanovića, koji je i govorio za Južne Vesti. I pored toga što nije ostao sačuvan celokupni video zapis sa otvaranja aerodroma, u prilici smo da prezentujemo jedan od prvih snimaka sa niškog aerodroma emitovan ,na današnji dan, 30.maja 1986.godine sa prvim direktorom Stanislavom Nikolićem koji je za ovu televiziju dao intervju prilikom obilaska završnih radova na aerodromu.

Tadašnji prvi direktor Nikolić tim povodom izjavio da su u toku završni radovi na prilazu niškom aerodromu, kompleksu neophodnih pomoćnih zgrada kao i da se do kraja avgusta 1986.godine sa JNA planira zavrsetak na postaljanju prilaznih svetala na pisti.
- Ovo je poslednja etapa osposobljavanja niškog aerodroma za avio-saobraćaj, kada to kažem mislim da ćemo sve objekte ovde u kompleksu po našoj dinamici kojoj smo napravili i koja je veoma realna završiti do kraja juna. Opremićemo pristanišnu zgradu i tehnički blok svim neophodnim sredstvima. Da bi se aerodrom uključio u saobraćaj neophodno je opremiti poletno-sletnu stazu sa prilaznim svetlima koju radimo sa JNA koja treba biti instalirana do kraja avgusta. - izjavio je između ostalog Stanislav Nikolić prvi čovek aerodroma za ETV Niš maja 1986.godine
On je tada dao i svoju procenu da bi niški aerodrom svečano mogao da bude otvoren za saobraćaj 14.10., no koliko je bilo kod tih ljudi želje da se niška vazdušna luka što pre stavi u funkciju govori i već dobro poznat podatak da je aerodrom svečano otvoren 12.oktobra 1986.godine.
*Serijal tekstova objavljujemo povodom 30 godina aerodroma "Konstantin Veliki", u kome ćemo se podsetiti na sve lepe i manje lepe okolnosti pod kojima se razvijao naš aerodrom. Cilj je da se podsetimo na sve te trenutke koje imaju izuzetnu istorijsku važnost za naš grad i šire.

Svakako Vas pozivamo da pratite i podržite naš volonterski rad i na društvenim mrežama facebook, twitter, google +, YouTube.Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Анониман30. мај 2016. 16:53

    Lepo (bilo) pre 30.godina, medjutim aerodromska zgrada je ostala tu gde jeste, posle 30 godina izgleda uzasno, staro i dotrajalo. Nadam se da ce je ili kompletno rekonstruisati ili napraviti novu u najskorijoj buducnosti.

    ОдговориИзбриши