PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 18. мај 2016.

Perišić: Naš sledeći cilj je 300.000 putnika godišnje, ali treba renovirati terminal

Perišić: Renoviranje neophodno; (foto arhiva Fly from Niš)
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić na konferenciji za novinare koju je Ryanair priredio u ponedeljak povodom najave nove linije za Bratislavu istakao je zadovoljstvo što su u Nišu prisutne 2 velike niskotarifne avio-kompanije i što niški aerodrom može da svojim putnicima ponudi 5 destinacija.

On je rekao da je novom linijom brojka od 100.000 putnika na kraju godine sigurno biti ove godine, i najavio je da će oni težiti da taj broj prevezenih putnika na kraju 2017.godine bude i do 300.000 putnika.
- Da bi imali 300.000 putnika na godišnjem nivou moramo taj aerodrom da malo renoviramo, pojačamo njegove kapacitete u pogledu prihvata i u pogledu kontrole i svega onoga što savremen aerodrom može da pruži. - rekao je Perišić
On je rekao i da podrška državnih institucija u tom pogledu postoji. Još jednom je ponovio da aerodrom na ovaj način podiže konkurentnost grada i privrede, kao i onoga što Niš može da ponudi.

Podsetimo da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) najavila da će niški aerodrom biti savremenije opremljen do kraja 2017.godine novim uređajima za instrumentalno navođenje kategorije jedan (ILS CAT I) i novim tornjem, čije je idejno rešenje nedavno na aerodromu prezetovala.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар