PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 06. мај 2016.

SMATSA prezentovala idejno rešenje novog tornja za Aerodrom Niš

SMATSA - Idejno rešenje novog tornja na INI (foto: FB Aerodrom Niš)
Rukovodstvo Kontrole letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) danas je na sastanku održanom u prostorijama na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" prezentovala idejno rešenje budućeg novog kontrolnog tornja čija se realizacija očekuje tokom 2017.godine.

pozicija novog tornja (foto arhiva Fly from Niš)
Sastanku na kome su prisustvovali najviša rukodstva SMATSA-e, Aerodroma i grada prezentovano je idejno rešenje tornja na osnovu kojeg će biti izrađen urbanistički projekat koji će se odnositi na izgradnju tornja na preciziranoj lokaciji od 2 hektara zemlje na kompleksu aerodroma Niš. Zanimljivo je da će se toranj nalaziti na novoj lokaciji kako je planirano Planom detaljne regulacije.

Podsetimo da je direktor SMATSA-e Radojica Rovčanin krajem januara ovim povodom na aerodromu rekao da će izgradnjom novog tornja sa komplet novom opremom i instalacijom ILS uređaja unaprediti rad drugog Međunarodnog aerodroma u Srbiji.

(foto arhiva Fly from Niš)
- Već sledeće godine Niš dobije jedan velelepan toranj koji ćemo mi do naredne godine nadam se uspeti da sagradimo. Ovog momenta smo krenuli u akciju, sve što je potrebno da se taj jedan plan ostvari. Što se tiče elektronske opreme aerodroma da i njega uradimo na najsavremeniji mogući način tako da grad Niš odnosno Srbija dobije jedan veoma važan, značajan i velepan aerodrom.- istakao je Rovčanin
Direktor SMATSA-e tada najavio i da će tender za ILS biti raspisan do juna, i da će se nakon završetka tog postupka krenuti sa ugradnjom ovog sistema i dodao da se u daljim godinama očekuje i nadogradnja ovog sistema.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Анониман08. мај 2016. 10:08

    Нишки аеродром није ДРУГИ, већ ТРЕЋИ међународни аеродром у Србији. Није ми јасно зашто, без обзира на све, сматрамо да Приштина није у Србији, а Слатина, није наш аеродром! Знамо што знамо, али у Србији се авионски саобраћај одвија са ТРИ аеродрома, и Богу фала да је и Ниш коначно добио могућност да има међународне линије, и нека их буде још више! Али Слатина је у Србији!

    ОдговориИзбриши