PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 19. мај 2016.

Đurđanović: Nakon linije do Bratislave očekujemo najave i za druge tražene destinacije

ilustracija (foto arhiva Fly from Niš)
Gostujući na RTV Belle Amie direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović izrazio je zadovoljstvo uvođenjem nove linije Ryanair-a do Bratislave i izjavio je da se nada daće i druge dosta tražene destinacije niški aerodrom moći da ponudi svojim putnicima.

Đurđanović je istakao da je popunjenost letova na trenutnim linijama Wizz Air-a u proseku 90%, a da je tokom letnjeg perioda popunjenost ide i do 100%. Slična popunjenost se prema rečema direktora aerodroma očekuje i na novim linijama ka Dortmundu, Berlinu i Bratislavi.
- Popunjenost avioskih kabina se kreće preko 90%, što znači da putnika ima. Svi koji su se bojali da putnika iz Niša neće biti su se prevarili, zato što sa aerodroma ne lete samo građani Niša lete iz cele Srbije, ali i iz Bugarske, Makedonije i Kosova i Metohije -rekao je Đurđanović i dodao da je za nepunih 5 meseci sa niškog aerodroma letelo je 24.100 putnika.
Niš sem najavljenih čarter letova iz Kaluge, prema Đurđanovićevim rečima ni ove godine neće imati letove ka letnjim destinacija. Naš portal je već o ovome pisao ranije da niške turističke agencije ne planiraju realizaciju letnjih čartera, ali da su spremni da u kooperaciji za turističkim agencijama u Beogradu tako nešto naprave.

Direktor Đurđanović govoreći o mogućnosti uspostavljanja linije ka Malti, gde prema procenama živi i radi oko 40.000 ljudi iz ovog dela Srbije, rekao da preskednik privredne komore Leskovac i gradonačelnik malteškog grada razgovaraju sa čelnicima Malte oko uspostavljanja ovo avio linije.
- Predsednik privredne komore Leskovca ujedno je i član srpskog grčkog i malteškog udruženja i on se zajedno sa gradonačelnikom grada jednog grada u Malti bori da organizuju letovi Niš - Malta. Da li će u tome uspeti, ne znam, može biti. - rekao je Đurđanović
Direktor niškog aerodroma osvrnuo se i na izjavu gradonačelnika Niša Zorana Perišića koji je izjavio da bi cilj za sledeću godinu trebao da bude 300.000 putnika za šta je neophodno renoviranje terminala. Đurđanović je kazao da će oni pokušati da sa minimalno ulaganja prošire svoje kapacitete i na taj način doprinesu većem komforu putnika.
- Preduzećemo mere da se na neki način prisredi aerodrom odnosno da se sa malo novca završi neki posao koji je značajan za putnike. To je recimo povećanje broja check-in šaltera sa 2 na 4, na taj način moćićemo komfornije da radimo kada imamo 2 aviona istovremeno. Naša KD (kontra-diverziona) kontrola ima jedan skener zbog čega se pravi gužva, pa planiramo da imamo 2. Trenutni kapacite odlazećeg gejta je oko 200 putnika, a sobizorm da ćemo imati 2 aviona istovremeno na aerodromu planiramo da i taj prostor proširimo što se isto planira i za dolazeći gejt. Takođe u planu je i zamena krova koji prokišnjava. - kazao je direktor Đurđanović, gostujući na RTV Belle Amie
Podsećamo Vas da sa niškog aerodroma možete trenutno leteti avionima Wizz Air-a direktno do Bazela i Malmea, a da od 20.avgusta možete leteti i do Dortmunda. Ryanair takođe uvodi svoje prve linije iz Niša i to od 4.septembra za Berlin i od 31.oktobra za Bratislavu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / RTV Belle Amie

5 коментара:

 1. Bravo za napor za letove ka Malti, valjda cemo uspeti!

  ОдговориИзбриши
 2. A када ће летови за Осло ?!?!? Осло је пибедило у претходној анкети !!! Зашто избегавате Норвешку ?!?!

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман21. мај 2016. 17:40

  Ne slazem se sa vama zato sto pre Malte ima jos barem 20 precih destinacija kao Paris, Frankfurt Hahn, Barselona, Moskva, Istanbul, Oslo etc..

  ОдговориИзбриши