PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 29. мај 2016.

Sinoć sleteo prvi putnički širokotrupni avion Boing 767

Boing 767 prvi put na niškom aerodromu (foto: Fly from Niš)
Na aerodrom "Konstantin Veliki" iz Bejruta sinoć je sleteo prvi putnički širokotrupni avion tipa Boing 767-200ER avio-kompanije "Jordan Aviation" kojim je izvšena smena dela pripadnika Vojske Srbije mirovne misije "UNIFIL" u Libanu.

(foto: Fly from Niš)
Sletanje ovog tipa aviona za dugolinijski saobraćaj sa kapacitetom od 290 putniika je inače najveće do sada od kada je aerodrom zvanično otvoren još pre 30 godina.  Poslednji avion kapaciteta preko 230 putnika sleteo je pre skoro 10 godina još od zimskih sezona 2006. i 2007. godine kada su britanski turisti dolazili zahvaljujući avio-kompaniji "Thomson" sletali  uskotrupnim avionom tipa avionom Boingom B757-200.
B757 sa britanskim turistima (foto arhiva: Aerodrom Niš)

Niški aerodrom i ove godine nastavlja da obara neke svoje istorijske rekorde kada je reč o prevozu putnika i robe. Pored sletanja za nepunih mesec dana na dva širokotrupna interkontinetalna putnička aviona, prema ranijim najavama do kraja godine nabavkom kargo lodera mogao bi da sleti i prvi širokotrupni kargo avion tipa Erbas A330.

Više fotografija možete pogledati na našoj fejsbuk stranici.
------------------------------------------------
Air Serbia u Nišu će tokom juna promovisati A330

Avion kojim će se leteti za Njujork (foto: FB Air Serbia)
Sletanje prvog širokotrupnog putničkog aviona tipa Boing 767 neće biti jedino koje je će se desiti u roku manjem od mesec dana. Nacionalna avio-kompanija Air Serbia za sredinu juna prema ranijoj najavi predsednika Nadzornog odbora nacionalnog avio-prevoznika Siniše Malog u nedavnom intervju za vazduhoplovni portal Tango Six da je planiran promotivan let aviona tipa Erbas A330-200 u Nišu koji će od 23.juna otpočeti sa linijom Beograd - Njujork.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар