Пређи на главни садржај

Sinoć sleteo prvi putnički širokotrupni avion Boing 767

Boing 767 prvi put na niškom aerodromu (foto: Fly from Niš)
Na aerodrom "Konstantin Veliki" iz Bejruta sinoć je sleteo prvi putnički širokotrupni avion tipa Boing 767-200ER avio-kompanije "Jordan Aviation" kojim je izvšena smena dela pripadnika Vojske Srbije mirovne misije "UNIFIL" u Libanu.

(foto: Fly from Niš)
Sletanje ovog tipa aviona za dugolinijski saobraćaj sa kapacitetom od 290 putniika je inače najveće do sada od kada je aerodrom zvanično otvoren još pre 30 godina.  Poslednji avion kapaciteta preko 230 putnika sleteo je pre skoro 10 godina još od zimskih sezona 2006. i 2007. godine kada su britanski turisti dolazili zahvaljujući avio-kompaniji "Thomson" sletali  uskotrupnim avionom tipa avionom Boingom B757-200.
B757 sa britanskim turistima (foto arhiva: Aerodrom Niš)

Niški aerodrom i ove godine nastavlja da obara neke svoje istorijske rekorde kada je reč o prevozu putnika i robe. Pored sletanja za nepunih mesec dana na dva širokotrupna interkontinetalna putnička aviona, prema ranijim najavama do kraja godine nabavkom kargo lodera mogao bi da sleti i prvi širokotrupni kargo avion tipa Erbas A330.

Više fotografija možete pogledati na našoj fejsbuk stranici.
------------------------------------------------
Air Serbia u Nišu će tokom juna promovisati A330

Avion kojim će se leteti za Njujork (foto: FB Air Serbia)
Sletanje prvog širokotrupnog putničkog aviona tipa Boing 767 neće biti jedino koje je će se desiti u roku manjem od mesec dana. Nacionalna avio-kompanija Air Serbia za sredinu juna prema ranijoj najavi predsednika Nadzornog odbora nacionalnog avio-prevoznika Siniše Malog u nedavnom intervju za vazduhoplovni portal Tango Six da je planiran promotivan let aviona tipa Erbas A330-200 u Nišu koji će od 23.juna otpočeti sa linijom Beograd - Njujork.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23