PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 06. мај 2016.

Strani turisti sve duže ostaju u Nišu

Rekordan broj noćenja tokom 2015.godine; ilustracija (foto: V. M.)
Strani i domaći turisti sve duže ostaju u našem gradu, pokazuju najnoviji statistički podaci Republičkog zavoda za statistiku. Samo tokom marta ove godine zabeleženo povećanje broja noćenja turista u odnosu i to domaćih za 11,15% odnosno stranih za 18,9.posto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Nišu je u periodu od januara do marta meseca 2016. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 12%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 12,8%, a broj inostranih povećan se za 10,2% u odnosu na isti period 2015.godine.

U Nišu je u periodu od januara do marta meseca 2016. noćilo 16% više turista nego u periodu od januara do marta 2015., pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 13,6%, a broj stranih povećao za 19%.


Svakako treba imati u vidu da su ovom rekodnom rezultatu doprineli i redovni letovi Wizz Air-a uspostavljeni  sredinom prošle godine za Bazel i Malme.

Podsećamo Vas da sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" možete pored redovnih linija Wizz Air-a ka Bazelu i Malmeu, od 20.avgusta odnosno od 4.septembra letite direktno do Dortmunda odnosno Ryanair-om do Berlina.


O turističkim očekivanjima direktora Turističke organizacije Niš povodom novih letova ka Nemačkoj, sa kojim smo razgovarali, možete pročitati ovde.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар