PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 21. мај 2016.

Hoće li se u ponudi niškog aerodroma ponovo naći letovi do Crne Gore?

ilustracija (foto Aerodrom Niš)
To je bilo jedno od pitanja na sastanku privrednika Srbije i Crne Gore održanom krajem prošle nedelje u sedištu niške regionalne privredne komore na kojoj je pomenuto na ovom sastanku, a o kome su razgovarali direktor Aerodroma Crne Gore Milutin Đuričković i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović ocenio za RTV Belle Amie da su linije ka Crnoj Gori značajne, ali da prema njegovom mišljenju crnogorski nacionalni avio-prevoznik nema dovoljno kapacitata odnosno dovoljan broj aviona u floti da bi takvu liniju bilo do Podgorice ili Tivta mogao da pokrene.
- U razgovoru sa direktorom Aerodroma Crne Gore, gospodinom Milovanom Đurčkovićem postoji zainteresovanost sa naše i njihove strane, činjenice da se 40.000 vikendica, stanova koji su u vlasništvu stanovnika južne Srbije, za letove do Tivta i Podgorice. Oni su voljni za to, ali neverujem da to može da isprati Montenegro Airlines sobzirom da u floti ima svega 6 aviona. - izjavio je direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović gostujući na RTV Belle Amie
Ova tema je dosta interesatna našoj javnosti pre svega što je Niš do pre 3 godine bio redovno povezivan sa ovom destinacijom za šta je grad izdvajao subvencije u nemogućnosti da pronađe avio-prevoznika koji bi Niš direktno povezivao sa Evropom, pa je to premošćeno na taj način tako što se putnicima nudila mogućnost da upravo do evropskih gradova se konektuju preko Podgorice. Linija se osim za konekcije u letnjem periodu koristila od strane velikog broja putnika za odlazak na letovanje na primorju.

Podsetimo da je od 2010. - 2013.godine Montenegro Airlines imao subvencionisane linije do Podgorice uz mogućnost daljih konekcija ka Evropi kada je u tom periodu letelo nešto više od 85.000 putnika. Treba imati u vidu i činjenicu da je Montenegro Airlines tokom leta 2007., 2008. i 2009.godine leteo i do Tivta kada je na toj liniji letelo preko 8.000 putnika. Nekadašnji srpski nacionalni avio-prevoznik JAT, današnja Air Serbia, takođe je prevozio putnike do Tivtva tokom 2004.godine kada je na tim letovima bilo više od 4.500 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар