PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 13. јул 2016.

Aerodrom bi uskoro mogao da dobije kargo centar

ilustracija (foto arhiva aerodrom Niš)
Bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić nedavno je ponovo aktuelizirao priču okootvaranja kargo centra na niškom aerodrom "Konstantin Veliki" ističući da je jedan investitor zainteresovan pored otvaranja ovog centra zainteresovan i da pokrene neke avio linije iz Niša.

Perišić nije govorio o imenima investitora, ali je rekao da bi aerodrom mogao da dobio intermodalni kargo centar koji bi generisao i drumski, železnički i avio saobraćaj.
- Aerodrom će zablistati punim sjajem kada bude izgrađen ovakav logistički centar. U transportnom saobraćaju će na jednom mestu moći da se pristupi železnicom, drumskim i avio saobraćajem. To je retskost u Srbiji - rekao je bivši gradonačelnik Perišić prošle nedelje, a prenose Niške Vesti
Podsetimo da se o gradnji kargo centra na aerodromu pričalo još 2008.godine kada je i bio potpisan ugovor sa austrujskom firmom "Eyemaxx" no radovi na izgradnji tog centra nikada nisu ni otpočeti zbog logističkih problema i plana detaljne regulacije tog područja oko aerodroma koji nisu bili definisani.

Inače rukovodstvo aerodroma planira da u saradnji sa privatnim partnerima nabavi kargo loder odnosno specijalnu mašinu za utovor i istovar robe iz širokotrupnih aviona kapaciteta 7 tona i da podigne robu do visine 5,5 metara.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Niške Vesti

Нема коментара:

Постави коментар