PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 12. јул 2016.

Letovi iz Niša u odnosu na region jeftiniji za 50 do 100 evra

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Niški aerodrom svakim danom sve više postaje primamljiv kako za avio-kompanije zbog niskih cena svojih avio usluga, tako i putnicima kojim može da zahvaljujući niskotarifnim avio-kompanijama ponudi karte za 50 do 100 evra jeftinije u odnosu na ostale regionalne aerodrome (Beograd, Skoplje, Sofija).

Gostujući na TV Zona Plus, direktor RRA JUG Bojan Avramović rekao je da aerodrom polako ali sigurno postaje jedan od značajnih faktora razvoja grada, jer će već sledeće godine kada broj putnika na godišnjem nivou bude bio preko 300.000 putnika od te broje grad posetiti sigurno preko 80.000 turista što će u mnogome doprineti razvoju.
- U Nišu već naredne godine biće 300 hiljada putnika, od toga 80.000 turista i da svaki od njih ostavio po 200 evra kada provede ovde nekoliko dana to je 16 miliona evra čistog prihoda. - izjavio je Avramović za TV Zonu Plus
On je istakao da će zbog neočekivano najavljenog i po prvi put u istoriji aerodroma povećanog obima saobraćaja, 9 linija u jednog godini, aerodrom do kraja godine i početka naredne biti rekontruisan i proširen. Ovome dodajmo i da je novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović juče izjavio da će već naredne godine se krenuti sa proširenjem terminala za 1000 metara kvadratnih.
- Kroz terminal koji je na godišnjem nivou projektovan za 100 hiljada putnika, ne može da prođe 300 ili 500 hiljada putnika, te je neophodno da se izvrši rekonstrukcija i proširenje samog objekta. Kada se sve to bude završilo do kraja maja naredne godine, niški aerodrom će moći da dva aviona istovremeno opsluži. -  rekao je Avramović
Direktor RRA JUG je istakao da novca za realizaciju ovog projekta ima i da aerodrom te pare neće potrošiti na plate kao ranijih godina, pošto ima dovoljno novca u svom budžete da isplati zarade, te da će grad najverovatnije kako je projektovano već 2018.godine prestati da subvencioniše aerodrom koji bi već data moga da postane samoodrživ. On je takođe najavio i da će se već od naredne godine nakon što se kapacitieti prošire naći prilika za zapošljavanje novih radnika, ali i zanavljanje neophodne aerodromske opreme.

Podsetimo da je grad Niš odlučio da novac za nabavku specijalne opreme za kargo saobraćaj preusmeri ,zbog iznenednog proširenja avio-saobraćaja, upravo na neophodnu rekonstrukciju putničkog terminala.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / TV Zona Plus

3 коментара:

 1. Није ми јасно како је дошао до цифре од 80.000 туриста од 300.000 путника.Путници су углавном грађани пореклом из региона који сада живе на западу.Мислим лепо би било али није реално.Осим тога туристи у Нишу се у просеку задрже 1,5 дана и троше веома мало.Далеко је оних 16 милиона евра.

  ОдговориИзбриши
 2. Pa mozda covek mislio da ako se postavi jedna cesma u tvrdjavi recimo da se zadrze jos neki dan, pa jos jedna u Medijani pa jos jedna u Cele Kuli onda ce ostajati duze. Pa jos ako se neko seti da napravi istorijsku turu kroz grad u tri dan onda bi bilo I vise od 16 miliona. Necerovatan potencijal koga nismo svesni. Pozdrav:)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Без сумње поседујемо велики потенцијал у туризму,али потребно је много више од чесама и једне историјске туре,мада и то треба,потребно је много инвестиција у туризам и културу овога града јер то иде једно сдругим,хигијену града,едукација грађана да смо туристички град и да на томе зарађујемо.Све је то један процес и треба и времена и средстава,а потенцијала имамо огромних,али треба радити.

   Избриши