PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 10. јул 2016.

Video snimci niških spotera "Avioni iznad Niša" u prilogu emisije "Beogradska hronika"

Snimci Illjušina iz Niša niških avio-spotera u prilogu BG hronike
(printscreen YT - Beograski TV program)
Ekipa udarne emisije na RTS-u "Beogradska hronika" emitovala je u petak reportažu o nezadovoljstvu stanovnika novobeogradskih blokova zbog buke koju stvara kargo avion Iljušin 76 kada svakog četvrtka poleće u pravcu grada sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" , a kao ilustraciju ljubaznošću niških spotera korišćeni su video snimci koji su niških avio-spotera koji su u vše navrata zabeležili sletanje ovog aviona na aerodrom "Konstantin Veliki".

Iako kod nas ne sleće ovaj avion tako često, izuzev kada u letnjim mesecima gasi požare po Srbiji, njegova pojava u preletu preko našeg grada i buka koju stvara ostavlja impresivan utisak. Međutim, stanovnici blokovskih naselja na Novom Beogradu sa druge strane nisu navikli na ovu buku te su na adresu Direktorata civilnog vazduhoplovstva samo prethodne dve nedelje uputili više od 25 prijava..

Stanari kažu da sobzirom na to avion obično poleće noću ne mogu da spavaju i da je veoma uznemirujuće imajući u vidu koliko nisko leti i koliku vibraciju pravi. Sa druge strane u Direktoratu kažu da je negodovanje građana opravdano i da će pokušati da utiču da se letovi tog aviona odvijaju u suprotnom pravcu od grada, takođe ističu da ovaj avion zbog svojih gabarita inače poleće nesto niže za razliku od komercijalnih aviona.

Opširnije možete pogledati u prilogu:


ANKETA

Interesuje nas Vaše mišljenje, da li delite mišljenje stanovnika Novog Beograda, bez obzira što je avion ovog tipa tek nekoliko puta u ovoj godini sletao i poletao sa aerodroma "Konstantin Veliki" preko grada.Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар