PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 09. јул 2016.

Uskoro nove linije iz Niša

Nove linije do kraja godine ; ilustracija (foto: Fly from Niš)
Odlazeći gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, na poslednjoj sednici gradskog veća najavio je da bi do kraja godine niški aerodrom mogao da ponudi svim svojim putnucima dve ili tri nove destinacije u Evropi, ne precizirajući koje će to avio-kompanije leteti na tim linijima.

On je izjavio da zbog dobre poslovne politike ne može preciznije da govori o kojim je destinacijam reč, kao ni o avio-kompanija, ali je sasvim izvesno da će pored postojećih devet linija biti novih.
- Za sada je niški aerodrom na polovini svojih kapaciteta i da teži da postignemo cilj od pet redovnih linija dnevno iz Niša - rekao je Perišić, a prenose Narodne Novine
Inače prošlog meseca u medijima se moglo čuti nekoliko novih potencijalnih niskotarifnih avio-kompanija. Direktora aerodroma "Konstanitin Veliki" je tako istakao da su EasyJet i Pegasus iskazali interesovanje za letove do Engleske odnosno Istanbula, dok je direktor Turističke organizacije Niša takođe za medije govorio o mogućnosti da nove avio-kompanije lete iz Niša pominjajući pritom Eurowings i Norwegian.

Podsetimo da Wizz Air sa niškom aerodroma leti na redovnim linijama do Bazela i Malmea, a da od 1. odnosno 20.avgusta startuje sa novim destinacijama i to do Memingena, Ajndhovena i Dortmunda. Najveća niskotarifna avio-kompanija pokrenuće svoj prvi let za Berlin 4. septembra, dok će od zimskog reda letenja startovati do Diseldorfa (Weeze), Bratislave i Milana (Bergamo).


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Narodne Novine

1 коментар: