PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 11. јул 2016.

Grad Niš preusmerava novac za kargo loder na rekonstrukciju putničkog terminala

Aerodrom uskoro dobija novi izgled (foto arhiva Fly from Niš)
35 miliona dinara koliko je grad Niš u budžetu planirao da da niškom aerodromu za nabavku kargo lodera za utovar ili istovar robe iz širokotrupnih aviona, biće ipak preusmeren na neophodnu rekonstrukciju putničkog terminala koji će od zimskog reda letenja postati tesan za veliki broj putnika koliko se očekuje.

Kargo loder koji je takođe neophodan aerodromu zbog veće potražnje stranih investitora da svoju robu lakše dopremaju umesto preko aerodroma "Nikola Tesla" na "Konstantin Veliki" biće nabavljem preko privatnog investitora. Aerodrom je već ranije javno oglasio ponudu, i privatni investitor bi trebao da dopremi novi kargo loder iz Italije.

Sa druge strane putničkom terminalu neophodna je hitna sanacija i delimično proširenje trenutnih kapaciteta zgrade kako bi se putnici već od zimskog reda letenja u njemu osećali prijatnije i komotnije. U planu je kako je ranije izjavio direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović, proširenje šaltera za čekiranje, KD kontrolu, dolazaći i odlazaći gejt. Takođe, niški aerodrom će dobiti i novu fasadu i natpis čime će se poboljšati vizualni utisak.

Podsetimo da Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) do kraja iduće godine bi trebala da izgradi novi kontrolni toranj i instalira sistem za instrumentalno navođenje aviona kategorije 1 (ILS CAT I) čime će još više doprineti da se aerodrom "Konstantin Veliki" dodatno opremi i postane više konkurentan na tržištu.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Nišlijama ne smeta buka Iljušina

Anketa koju smo juče sproveli na našem portalu u vezi buke koju stvara kargo avion prilikom preleta preko grada, a na šta se žale stanovnici novobeogradskih blokova , pokazala je da čak 88% Nišlija nema problem to što im bučan avion preleće preko grada, jer ostavlja impresivan utisak. Njih samo 12% anketiranih slaže se sa stanovnicima beogradskih blokova da to uznemirava i smeta.

*uzorak: 88 čitalaca je glasalo


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар