PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 13. јул 2016.

Wizz Air postigao vredan sporazum za Pratt & Whitney motore

ilustracija (foto: wizzair.com)
Wizz Air Holdings Plc, najveća low-cost avio kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, objavljuje da je nakon izbora između više ponuđača, postigla saglasnost sa Pratt & Whitney proizvođačem avionskih motora za nabavku 110 motora za svojih 110 naručenih aviona Airbus A321neo.

Generalni direktor Wizz Air-a, Jožef Varadi izjavio je da će ovaj tip motora na novim avionama Wizz Air-a značajno uštedeti gorivo i povečati operativnu efikasnost.
- Nakon veoma detaljne analize zaključili smo da će nam turbo-mlazni motori sa prenosnikom pružiti najviše koristi i da će omogućiti maksimalnu uštedu goriva i povećati operativnu efikasnost. Ovi pokazatelji će se direktno odraziti na snižavanje naših ukupnih troškova poslovanja. Kako već imamo veoma niske troškove usmerićemo se da budemo što efikasniji i da omogućimo još niže cene našim putnicima u isto vreme obezbeđujući visok prinos našim akcionarima. - rekao je Varadi
Ovi avioni će biti opremljeni poboljšanim i najmodernijim turbo-mlaznim motorima sa prenosnikom (Pratt & Whitney PurePower Geared Turbofan). Isporuka aviona A321neo će početi 2019. Sporazum takođe pokriva opremanje dodatnih 90 A321neo aviona koje bi Wizz Air možda uzeo kao i brojne rezervne delove.

Vrednost sporazuma je 2,5 milijarde američkih dolara prema aktuelnom cenovniku, a ovaj iznos je uključen u cenu koju će Wizz Air isplatiti proizvođaču aviona Airbus S.A.S u okviru sporazuma koji su dve strane potpisale 2015. Kao deo sporazuma, Wizz Air i Pratt & Whitney će započeti dugoročni program održavanja avionskih motora za celokupnu flotu što će osigurati visok nivo kvaliteta u održavanju motora najnovije generacije.


Fly from Niš / Wizz Air

Нема коментара:

Постави коментар