Пређи на главни садржај

Aerodrom Niš očekuju velike promene od naredne godine

ilustracija;  (foto: Fly from Niš)
Rad na proširenju i renoviranju terminalne zgrade, zanavljanje opreme za prihvat i otpremu putnika i aviona, ILS uređaj sa prilaznim svetlima, kao i nov kontrolni toranj samo su neki od projekata koji očekuje aerodrom "Konstantin Veliki" u narednoj godini, a koji će biti finansirani sredstvima samog aerodroma, grada Niša,  Vlade Srbije i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA).

Prema rečima direktora Đurđanovića u toku su već neki tenderi koji se tiču sanacije krova kao i nekih drugih stvari koji su neophodni za dalje radove na putničkoj zgradi. Takođe, aerodrom će do kraja godine uputiti projekat rekonstrukcije terminala Ministarstvu saobraćaja kako bi se odobrila sredstva za počekat radova, sa ciljem da u narednom periodu bude preko 500.000 putnika godišnje.
- U narednih šest meseci nabavićemo novu opremu za opsluživanje putnika i povećanje bezbednosti na aerodromu, a do kraja 2017. godine biće nabavljen sistem ILS koji omogućava sletanje i poletanje aviona i pri smanjenoj vidljivosti - izjavio je direktor Đurđanović prilikom konferecije za medije koju je držao Ryanair predstavljaju svoje planove za narednu letnju sezonu
On je na konferenciji o oživljavanju aerodroma Ponikve kod Užica ,koja je bila nedavno održana,  inače izneo i plan nabavke nove opreme u narednih 5 godina, od čega će se veći deo nje nabavljati tokom 2017./2018. godine. Tako na primer, planira se nabavka novih putničkih stepenica sa nadstrešnicom, traktora za vuču kolica, elevartova za utovar prtljaga, agregat za startovanje aviona, vazdušni agregat i drugo.

Podsetimo da je ministarska Zorana Mihajlović, kada je nedavno boravila u Nišu, takođe najavila da će Vlada Srbije uložiti 6,5 miliona evra do 2019.godine.  Ona tada istakla da je do sada uloženo 4,5 miliona evra, i da će nastaviti u saradnji sa gradom da niški aerodrom učine što komercijalnijim, jer je pred aerodromom velika budućnost koja je značajna za celu Srbiju.

Aerodrom "Konstantin Veliki" će već od 1.novembra sa imati čak 9 aktivnih linija ka Evropi zahvaljujući letovima Wizz Air-a i Ryanair-a, a ranije je najavljeno da bi mogla da se pojavi i treća avio-kompanija. Sa trenutnim brojem linija aerodrom će imati do kraja godina oko 120.000 putnika, dok je za kraj naredne planirano i preko 300.000 putnika.


Tekst:A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23