PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 13. октобар 2016.

Lepe vesti za jubilej. Vlada Srbije ulaže još 6,5 miliona evra u razvoj aerodroma Niš

Država nastavlja sa ulaganjem u aerodrom Niš; ilustracija (foto: Fly from Niš)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je danas da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u aerodrom "Konstantin Veliki" jer je od velikog značaja za ovaj deo Srbije. Prema njenim rečima plan je da se do 2019.godine uloži dodatnih 6,5 miliona evra u opremanje i proširenje postojećih kapaciteta.

Ona je istakla da je do sada uloženo 4,5 miliona evra, i da će nastaviti u saradnji sa gradom da niški aerodrom učine što komercijalnijim, jer je pred aerodromom velika budućnost koja je značajna za celu Srbiju.
 - Niš je centar jugoistoka Srbije i veoma je značajna tranzitna ruta za ceo region. Veoma je važno da se Niš razvija u svakom obliku tranzitnog saobraćaja. - rekla je ministarka
Čitajući upravo naš tekst na temu 30 godina aerodroma, ministarska Mihajlović rekla je da se eto posle skoro 25 od 30 godina neulaganja konačno nešto konkrentno uradilio i da će se sa tim nastaviti.
- Odavde je pre 30 godina, mislim na jučerašnji dan, prvi put sleteo avion. Dakle posle 30 godina i neulaganja preko 25, mi danas možemo da kažemo da je pred niškim aerodromom jeste jedna važna i velika mogućnost bitna za celu Srbiju. - istakla je Mihajlovićeva
Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, još jednom je ponovio da će aerodrom zahvaljujući Kontroli letenja Srbija i Crna Gora(SMATSA) od naredne godine biti tehnički opremljeniji aerodrom kroz izgradnju novog tornja i postavljanje uređaja za instrumentalno sletanje aviona pri smanjenoj vidljivosti(ILS CAT I).
- Rekonstrukcija i proširenje terminalne zgrade koja za posledicu treba da ima veći sadržaj i mogućnost opsluživanja najmanje dva aviona istovremeno. Do sada smo imali i imamo mogućnost da oplužimo jedan avion. - rekao je Bulatović
Gradonačelnik istakao je i da u narednom periodu doći do zanavljanja i unapređenja aerodromske opreme koji će doprineti još većoj bezbednosti.

On je podsetio da će za 20-tak dana sa niškog aerodroma biti pokrenute i još 3 nove linije Ryanair-a i to ka Diseldorfu - Weeze, Bratislavi i Milanu-Bergamo.

Podsetimo da trenutno sa niškog aerodroma možete leteti Wizz Air-om do Bazela, Malmea, Ajndhovena, Dortmunda, Memingena, i Ryanair-om do Berlina.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

2 коментара:

  1. Kad naprave novi terminal neka mi se jave! Uzas kako izgleda terminal.30 godina na njemu nista nije ulozeno. Treba im 16 miliona a ne 6 da uloze da bi izgleao pristojnije!

    ОдговориИзбриши
  2. Hoću odmah, hoću još juče13. октобар 2016. 16:24

    Lepe vesti,super, samo zašto do 2019,kad se samo setim kako smo(čitaj Vučić,naš ne pitaše)ekspresno uplatili 5 mil.€ opštini Srebrenica u drugoj državi malo(čitaj mnogo) mi krivo.

    ОдговориИзбриши