PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 28. октобар 2016.

Wizz Air najbolja svetska niskotarifna avio-kompanija u 2016.godini

(foto: Wizz Air)
Wizz Air je danas proglašena za najbolju svetsku niskotarfnu avio-kompaniju u 2016.godini od strane vodeće svetske vazduhoplovne informativne agencije "Centar za avijaciju" (CAPA - Center for Aviation). Wizz je izabran na sudijskom panelu zbog svojih stabilnih i dobrih rezultata i brzog rasta u veoma izazovnom regionu.

Nagradu je primio Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a na godišnjoj dodeli vazduhoplovnih nagrada za izuzetnost održanoj 27. oktobra 2016. u Amsterdamu koji je rekao da stalno teže da svojim putnicima pruže više i da povećaju svoju mrežu linija i ponude najniže moguće cene avio-karata na tržištu, i u isto vreme ostvare vodeću poziciju u industriji prema finansijskim pokazateljima.

    - Počastvovani smo što su nas prepoznali za dodelu ove nagrade. U WIZZ-u stalno težimo da našim putnicima pružimo više i da povećamo našu mrežu linija i ponudimo najniže moguće cene avio-karata na tržištu, i u isto vreme ostvarimo vodeću poziciju u industriji prema finansijskim pokazateljima.  Nastavićemo da poboljšavamo putničko iskustvo omogućavanjem našim putnicima da prilagode putovanje svojim potrebama: naše najniže cene su dostupne svima koji žele da putuju jeftino, dok oni koji žele više komfora mogu sebi uz doplatu unaprediti uslugu koju im pružamo - izjavio je Varadi
Wizz je sada lider na tržištima u Mađarskoj, Rumuniji i Makedoniji, a predstavlja snažnog učesnika na tržištima Centralne i Istočne Evrope uključujući Poljsku, Bugarsku, Litvaniju i Letoniju
- Wizz je u Evropi izuzetan već nekoliko godina  posebno nakon izlaska na berzu 2015, rekao je Peter Harbison, izvršni predsedavajući CAPA, i dodao: Wizz je profitabilan već sedam uzastopnih godina, pokazao je najviši nivo dodatnih prihoda po putniku u Evropi i u poslovnoj 2016. godini imao je jedan od najnižih troškova prema jediničnoj vrednosti (CASK) u Evropi.

Udeo na tržištu WIZZ-a u oblasti Centralne i Istočne Evrope se približava 45 odsto što je impresivan rezultat imajući u vidu konkurentno okruženje i veliki broj zemalja u regionu. WIZZ je udvostručio broj putnika u poslednjih pet godina i danas leti do 130 odredišta sa flotom od 73 Airbus-ova aviona A320 i A321.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 Wizz Air-ova aviona danas istovremeno u Nišu
 

Predivan prizor danas u  Nišu (foto: Fly from Niš)
Pune ruke posla danas su imali radnici aerodroma "Konstantin Veliki" da opluže veliki broj putnika na redovnim letovima Wizz Air-a za Memingen i Ajndhoven, pošto su se na platformi nalazila dva aerodroma ove kompanije zbog kašnjenja leta iz Nemačke.

Srećom putnici za Memingen su se već ukrcavali u svoj avion tako da nije bilo neke veće gužve i problema oko opsluživanja aviona i putnika. Fotogaleriju možete pogledati ovde.

Inače istovetna situacija se dogodila pre mesec dana kada su opet uspešno opluženi avioni Wizz Air-a koji su se našli istovremeno na platformi aerodroma.Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар