PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 24. октобар 2016.

[DODATO] Gusta magla pravi probleme ovog jutra na niškom aerodromu

Avion u magli; ilustracija;  (foto: Matija Stojanović)
Izuzetno mala vidljivost(100 metara) na niškog aeodromu "Konstantin Veliki"sprečila je normalno odvijanje avio-saobraćaja ovog jutra pa je redovni let iz Memingen, nakon 20-tak minuta kruženja u reonu aerodroma, preusmeren je na aerodrom Beograd zbog toga što se vremenski uslovi nisu povoljšali za sletanje odnosno vidljivost se nije povećala na preko 1,5 km.
Posle 20-tak minuta kruženja
preusmeren za Beograd
(printscreen flightradar24.com)

Let iz Niša za Memingen je otkazan, let na ruti Ajndhoven - Niš - Ajndhoven uspešno je realzovan nakon što se magla podigla.

SAOPŠTENJE AERODROMA NIŠ:


- Avion aviokompanije Wizz Air, br. let W6 4268 , koji je po redu letenja trebalo da sleti iz Memingena  na niški aerodrom u 9.25h, je zbog složenih meteoroloških uslova preusmeren na beogradski aerodrom. Putnicima iz Memingena je , po iskrcavanju na beogradski aerodrom, organizovan autobuski prevoz do Niša. Očekivano vreme dolaska putnika na Aerodrom „Konstantin Veliki“ Niš je oko 14h.
Let broj W6 4267, Niš – Memingen koji je trebalo da se realizuje u 9:55h po redu letenja ,takođe, je zbog složenih vremenskih uslova otkazan. Svim putnicima će u skladu sa procedurama bidi obezbeđeno alternativno rešenje.
Zahvaljujemo se svim putnicima na razumevanju i strpljenju. - navodi se u saopštenju


Ovo su izuzetno retki periodi kada niški aerodrom ima ovakve vremenske uslove u zimskom periodu koje onemoćavaju njegov rad, pošto je poznato da skoro nikad nema maglu.

Inače Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) do kraja naredne godine treba da postavi uređaj za instrumentalno sletanje aviona pri smanjenoj vidljivosti kategorije jedan odnosno do 800 metara minimalne vidljivosti, ali ono što je sigurno da ni taj uređaj neće biti od koristi pri ovako složenim vremenski uslovima.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар