PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 20. октобар 2016.

Wizz Air-om iz Niša ka 5 destinacija širom Evrope

Bazel, Malme, Memingen, Ajndhoven, i Dortmund (foto: Fly from Niš)
Sa ukupno 5 destinacija, mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air putnike iz Niša povezuje širom Evrope. Bazel, Malme, Memingen, Ajndhoven, i Dortmund su trenutne destinacije u ponudi ove kompanije u ovom delu Srbije.

Na tromeđi tri države(Švajcarske, Nemačke, Francuske) smešten je aerodrom Euroairport Bazel Miluz Frajburg. Wizz Air putnike iz ovog dela Evrope prevozi do aerodroma sa francuske strane u čijoj je neposredno gradić Miluz. U blizini se takođe nalazi i nemački gradić Frajburg.

Bazel (foto. wikipedia.org)
Grad Bazel je inače treći grad po veličini u Švajcarskoj kroz koji protiče reka Rajna. Ovaj grad vrlo je atraktivna turistička destinacija sa brojnim kulturno istoriskim znamenitostima među kojima je katedrala Munster, razni muzeji, Zoo vrt kao i dosta zanimljivih arheoloških ostataka iz ranijih perioda. U blizini Bazela nalaze se i Miluz(Francuska), Frajburg(Nemačka), Stazbur(Francuska), Bern, Cirih, Lucern.

Malme (foto. wikipedia.org)
Zašto ne posetiti Skadinaviju i za sada iz Niša samo Malme u čijoj se neposrednoj blizini nalazi glavni grad Danske Kopenhagen. Malme je treći grad po veličini u Švedskoj sa populacijom od oko 300.000 stanovnika kao Niš. Popularna je turistička destinacija koja obiluje kulturno istorijskim znamenitostima poput gradske kuće, opere, crkve svetog Petra, dvorca danskog kralja Kristijana III i drugo. Malmo je grad poznat po zgradi u uvrnutog izgleda (Turning Torso) izgrađenoj 2005.godine, inače najviše u Skandinaviji. Ovaj grad takođe je poznat i po najduzem mostu u Evropi koji povezuje Švedsku i Dansku odnosno Malme i Kopenhagen.

Minhen (foto: Fly from Niš)
Za ljubitelje dobrog i atraktivnog fudbala Wizz Air u ponudi sa niškog aerodroma nudi grad Bajerna i Borusije odnosno Minhen i Dortmund. Avionom Wizz Air-a slećete na aerodrom Memingen koji se nalazi na samo sat i po vremena autobusom od Minhena. U ovom gradu možete dosta toga videti i obići po vrlo pristupačnim cenama. Muzej BMW, Olimpijski park, Muzej aviona, Zoo vrt, katedrale, a takođe biti u prilici da probade čuvene bavarske kobasice, pivo, i peciva.


Dortmund (foto: wikipedia.org)
Takođe u Dortmundu pored poznatog fudbalskog kluba, možete obići i dosta drugih i zanimljivih lokacija kao što su muzeji Heš, Ostvald, Adleturm, zgrade fihalrmonije i opere i drugo. Grad je poznat i povelikom broju mesta za šoping.

I za kraj Wizz Air iz Niša nudi destinaciju do juga Holandije,Ajndhoven,  takođe grad poznat po fudbalskom klubu PSV Ajndhoven. U ovom gradu možete obići muzej kamiona DAF, muzej kompanije Filips, Obsevartoriju, Evoluon kongresni centar u obliku NLO,  i drugo.

Ajndhoven (foto: thisiseinhoven.nl)
Podsećamo Vas da iz Niša ka svim ovim destinacijama Wizz Air leti, različitim danima, dva puta nedeljno. Najnižu cenu karte moguće je naći po ceni od 1799 dinara u jednom smeru, a za više informacija posetite sajt wizzair.com.

2 коментара:

 1. Поштовани,
  пре неку недељу најављено је да ће за три недеље бити објављено, која нова компанија отвара летове из Ниша. Колико се сећем један функционер Регионалног центра за развој био је у Швајцарској на разговорима и најавио да ће за три недеље објавити ту вест. Имате ли икакве новости с тим у вези?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Objavićemo čim budemo imali konkretne informacije. Za sada neraspolažemo sa novim informacijama tim povodom.

   Избриши