PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 30. октобар 2016.

Krenula linija do Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze

ilustracija;  (foto: Fly from Niš)
Sletanjem aviona Ryanair-a, preko grada, iz Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze i prolaskom kroz vodenu zavesu zvanično je otpočela druga linija ove niskotarifne avio-kompanije, čiji će letovi biti svakog četvrtka i nedelje.

Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" , Vladica Đurđanović izjavio je povodom pokretanja nove linije da aerodrom sa pravom očekuje preko 100.000 putnika na kraju godine, jer svaka nova linija aerodromu donosi 30.000 putnika godišnje.
- Ovo je prvi let Ryanair-a u novoj zimskoj sezoni. Svaka nova linija donosi 30.000 putnika na godšnjem nivou, sa pravo očekujemo da na kraju godine imamo preko 100 hiljada putnika. Trenutno beležimo preko 80.000 putnika što izuzetno važno za ovaj aerodrom. - istakao je Đurđanović
Aerodrom Niš u narednim mesecima očekuju radovi na rekonstrukciji i proširenju terminalne zgrade, zašta je prema Đurđanovićevim rečima iz budžeta grada biti izdvojeno 26 miliona dinara na sanaciju krova.
- Gradonačelnik je najavio da ćemo u narednih 4 meseca sanirati krov, čija je vrednost radova 26 miliona dinara, imaćemo 4 nova check-in šaltera, jednu novu liniju za KD kontrolu, imaćemo u funkciji 2 izlaza za putnike da možemo da opslužimo 2 aviona istovremeno. -rekao je direktor niškog aerodroma
Ryanair će sutra i prekosutra zvanično početi da saobraća i ka Bratislavi i Milanu odnosno aerodromu Bergamo. Cena karata se za ove destinacije kreću od 4,99 evra odnosno 7,99 evra u jednom pravcu.

Podsećamo Vas da Ryanair već uveliko redovno leti ka Berlinu, a da pored ove avio-kompanije iz Niša leti još od prošle godine i mađarski niskotarfni avio prevoznik Wizz Air koji je, pored Bazela i Malmea, od avgusta ove godine počeo da redovno leti i do Memingena, Ajndhovena i Dortmunda.

Fotografije sa današnjeg dočeka možete da pogledate na našoj  fejsbuk stranici.
-------------------------------------------------------------------------------

Promotivni let Turkish Cargo-a 7. novembra

Delegacija turskog nacionalnog avio-prevoznika iz oblasti kargo saobraćaja sledeće nedelje dolazi u Niš povodom zvaničnog uspostavljanja redovne kargo linije Istanbul - Niš - Istanbul, a što predstavlja veliku šansu za plasmas naše robe na tržište Turske i odatle širom sveta.

Prvi širokotrupni kargo avion A310 u Nišu
(foto: Fly from Niš)
- Za 7. novembar planiran je promotivni kargo let Turkish Cargo-a na relaciji Istanbul - Niš - Istanbul. Linija je već krenula pre 3 nedelje, svakog ponedeljka, dok je zanarednu nedelju planiran dolazak zvanica ove avio-kompanije. To je veliki uspeh ovog aerodroma, ovog regiona, jer sada privreda Niša i okoline može da izveze svoju robu do Istanbula i na dalje u ceo svet. Već naredne godine očekujemo da pređemo 2000 tona prevezene robe, a prema petogodišnjem planu 4000 do 5000 tona robe. - kazao je Đurđanović


Tekst. A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар