PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 14. јануар 2015.

Air Serbia zainteresovana za letove iz Niša

Nacionalni prevoznik posle 6 godina uskoro u Nišu (foto:planespotters.net)
Nacionalni avioprevoznik Air Serbia, nakon objavljivanja prvih linija Wizz Air-a iz Niša zainteresovan da ipak pokrene linije iz Niša, rekao je gradski većnik Mihajlo Zdravković za Nišku Televiziju. Kako je prošle godine u više navrata pregovarano da nacionalni prevoznik leti iz Niša, makar i do Beograda, to se ipak nije desilo. Kako je tada izjavila direktorka za korporativne poslove Air Serbia-e, Maja Gedošev za naš portal u dopisu koji nam je tada poslala istakla je da Air Serbia trenutno skoncetrisana na letove iz Beograda i da ne planiraju letove sa niškog aerodroma. Ipak pozitivna klima koja se polako stvara u niškoj vazdušnoj luci i zvaničnom najavom o pokretanja prvih letova Wizz Air-a, primorala je i čelnike Air Serbia-e da još jednom razmisle o letovima iz Niša.
-,, Imamo pregovore sa nacionalnom avio-kompanijom koja je najzad shvatila da postoji i niški aerodrom. Mi smo imali pregovore sa njima pre godinu dana, ali su oni tada izabrali da lete iz Banja Luke za Beograd. Možda nije logično uspostavljanje linije do Beograda, ali ako se gleda konekcija, ako se gleda i da Niš moze da funkcioniše još linija. Podsetiću Vas da je dosta putnika prevezeno do Pariza iz Niša, da je to linije koja je imala i ima potencijala još uvek. Da je dosta interesovanja bilo i za Moskvu i Štokholm, tokom letenja Montenegro airlines-a."-kaze gradski većnik Mihajlo Zdravković
Air Serbia može da ugrozi liniju Wizz Air-a do Bazela
-,,Imamo opasnost da sada dodje nacionalna avio-kompanija i otvori liniju Niš-Cirih npr. i da radi paralelno sa ovom destinacijom, kao što je bio slučaj pre nekoliko godina kada je Montenegro Airlines leteo paraleno sa JAT-om. Onda je kasnije Montenegro Airlines otišao(raspad SCG) i JAT  se kasnije povukao i sve je preusmerio na Beograd. Nadam se da to nije namera i intencija ukoliko nacionalni avio-prevoznik dodje, iako bi nam bila čast. Kada aerodrom posluje po tržišnim principima i komercijalno ponudite, onda Vi niste ti koji diktiraju liniju, već je to ona kompanija koja je želi da leti." - rekao je Zdravković za NTV
Već 6 godina nacionalni avioprevoznik ne leti iz Niša
Tadašnji nacionalni avioprevoznik JAT se 2009. godine definitivno povukao iz Niša zbog, kako je procenjeno, političkih razloga i navodnog nedovoljnog broja putnika. Od tada pa do danas, već 6 godina kako nacionalni avioprevoznik ne leti iz Niša, osim kada mora da sleti zbog loših vremenskih prilika na aerodromu Beograd.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

8 коментара:

 1. E sad su se setili. Neka hvala! Eto im ga sad Beograd!
  Da nece mozda i oni da lete iz Bazela? Hahaha..

  ОдговориИзбриши
 2. Air Serbia od jednom hoce da leti iz Nisa? Pa ako vrate liniju Cirih-Nis onda ce Wizzair imati veliku konkurenciju. Iz Ciriha dva puta dnevno leti Air Serbia za Beograd, kao i Swiss svaki dan po jedan ili cak dva leta!Znaci da ima putnici. Linija Beograd Nis nebih nista znacila.!Svajcarska je najjace trziste i ima najvise putnika.Zato Wizzair odlucio da leti bas iz Bazela.

  ОдговориИзбриши
 3. Air Serbia zainteresovana za letove iz Niša? Iz koje su oni zemlje?

  ОдговориИзбриши
 4. Setili su se da postoji i Nis strasno sada nam ne trebaju. Ili ako vec dodju logicno je da lete ka drugim pravcima a ne ka Svacarskoj. Ako im gradska vlast dozvoli da dodju sa istom ili slicnom linijom sama ce biti onda ondgovorna ako nastanu problemi sa WizzAir-om.

  ОдговориИзбриши
 5. Kako ih nije sramota da se jave sada. Sada kada je postalo jasno da ce WizzAir imati putnike i da je veliko interesovanje za liniju do Bazela, oni se odjednom setili da postoji Srbija i juznije od Beograda. Ovde nikako ne verujem da postoje dobre namere, vec samo pokusaj da se ugusi konkurencija, pogotovo ako planiraju da uvedu neku slicnu liniju.

  ОдговориИзбриши
 6. Da nece da lete mozda iz Bazela? Ljudi ostavite sada ovu kompaniju da posluje iz Nisa. Vi letite i dalje iz Beograda!

  ОдговориИзбриши
 7. Neka uvedu liniju ka Brisla... Kada već Wizzair ne nudi takvu liniju...

  ОдговориИзбриши
 8. Treba da lete mnoge kompanije iz Niša,ali postavljam pitanje-Dokle će ova gradska vlast sve nas da dovodi u zabludu da će sve krenuti na bolje,a na čelo aerodroma su doveli totalno nesposobnog,halaplivog i samo željnog vlasti vd direktora.Zašto nam ne kažu šta je dotićni uradio i postigao na železnici,gde je radio,koje rukovodeće mesto je imao,a samo je imao svoj lićni sindikat sa ni manje ni više nego dvdesetak članova.Zašto kada su ga postavljali za vd dir.nisu gradjanima priznali koliko je dotićni promenio politićkih stranaka da bi napokon došao na vlast,a bilo ih je mnogo.Da li nam trebaju takvi kadrovi na rukovodećim mestima u gradu? Bruka i sramota za sve nas......

  ОдговориИзбриши