PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 10. јануар 2015.

Top 10 aerodroma srednje veličine koji bi mogli da posluže kao inspiracija prilikom izgradnje novog terminala niškog aerodroma

Aerodromi su mnogo više od mesta odakle odlazimo na odmor ili  na poslovne sastanke. U 21.veku oni su glavni pokretači ekonomskog rasta i razvoja gradova i regiona, baš kao što su to bili autoputevi u 20. železnice u 19. i luke u 18.veku.
Iako je vazdušni saobraćaj u našoj zemlji u velikoj ekspanziji u poslednjih par godina, to se uglavnom odnosi na aerodrom Beograd, čiji je zabeleženi rast ove godina jedan od najviših u Evropi.
Ovaj podatak zaista ne cudi s obzirom da je aerodrom Beograd, trenutno jedina vazdusna luka sa redovnim avio saobraćajem u zemlji. S druge strane aerodrom Niš je u svom razvoju dosta stagnirao u poredjenju sa drugim aerodromima u regionu. Terminal aerodroma Niš izgradjen je davne 1986.godine i od tada pa do danas skoro da ništa nije uloženo u njegovu moderniciju kao i tehničku opremljenost. Oronula stara zgrada terminala prava je slika trenutnog ekonomskog stanja ovog područja.
Medjutim, dolazkom novih aviokompanija poput najavljenih letova madjarske niskotarifne kompanije Wizzair na relaciji Niš-Bazel, kao i eventualnom daljom ekspanzijom letova sa niškog aerodroma, ovaj aerodrom polako ali sigurno opravdava svoje postojanje i vraća se na poziciju koja mu je odavno pripadala.
Ono što je pored tehničke opremljenosti koja je aerodromu više nego potrebna jeste modernizacija postojećeg ili izgradja novog terminala aerodroma.
  
¨U 21.veku aerodromi su glavni pokretači ekonomskog rasta i razvoja gradova i regiona, baš kao što su to bili autoputevi u 20. železnice u 19. i luke u 18.veku¨

Ovom prilikom predstavljamo vam TOP 10 najlepših novoizgradjenih aerodromskih terminala kao i TOP 5 redizajniranih postojećih aerodromskih terminala koji bi mogli da nam posluže kao inspiracija prilikom izgradnje ili rekonstrukciju niškog aerodroma.

TOP 10 najlepših novoizgradjenih aerodromkih terminala srednje veličine

10. Aerodrom Plovdiv (Bugarska)9. Aerodrom Kars (Turksa)
8. Aerodrom Alburi (Australija)


7. Aerodrom Vroclav (Poljska)6. Aerodrom Lavov (Ukrajina)

5. Aerodrom Billi Bordo (Francuska)
4. Aerodrom Karlove Vari (Česka)


3. London-Southend-Airport (Velika Britanija)2. Aerodrom Atakama (Čile)


1.  Erzincan Airport (Turska)TOP 5 redizajniranih aerodromskih terminala


5.  Enugu Aerodrom (Nigerija)


4.  Aerodrom Tjumenj (Rusija)3. Aerodrom Baku (Azerbejdžan)


2. Aerodrom Kazan (Rusija)


1. Aerodrom Temišvar (Rumunija)
Autor: A.Dj.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар