PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 22. јануар 2015.

Od 25.juna Wizz Air-om za Malme

Wizz Air uskoro na niškom aerodromu (planespotters.net)
Samo mesec dana nakon objavljivanja prve destinacije Wizz Air-a iz Niša za Bazel, na današnjoj konferenciji za novinare predstavljena je nova destinacija Malme. Letovi za Malme iz Niša startovaće 25.juna. Početna cena karte u jednom smeru iznosi 2899dinara i može se već sada rezervisati preko sajta Wizz Air-a.

Prisutnim novinarima obratio se prvi covek grada, gradonačelnik Zoran Perišić koji je izjavio:
-"Uspostavljenje redovne linije ka Malmeu je veoma važno za Niš i ceo region. Nova linija će povezati naše ljude u dijaspori sa svojim porodicima u Srbiji."
Na pitanje novinara, zasto je baš izabrana destinacija Malme, gradonačelnik je izjavio da je prošle godine bila delegacija Srba koji tamo žive i koji su predočili podatke da na tom području živi oko 320 hiljada Srba. To je bio dovoljno veliki argument da se od Wizz Air-a zahteva uspostavljanje jedne ovake linije.
Džon Stivenson izvršni potpredsednik Wizz Air-a
Potom se prisutnim novinarima obratio i Džon Stivenson, izvršni potpredsednik Wizz Air-a koji se nada da  će ova linija biti dobro prihvaćena od strane putnika i da će im omogućiti da putuju što jeftinije.
-,,Zadovoljstvo nam je da najavimo naš dalji razvoj u Nišu. Samo mesec dana nakon što smo najavili prvu liniju od Niša do Bazela dodajemo i drugu liniju ka Malme-u u Švedskoj. Nadamo se da će ova linija biti dobro prihvaćena od strane putnika i da će im omogućiti da putuju još jeftinije." - rekao je Stivenson
Na pitanje novinara zasto se tek sad uspostavljaju linije iz Niša, a ne pre 4 godine kada je Wizz Air krenuo da leti iz Beograda, gospodin Stivenson je rekao da on za Niš nije ni čuo. Na naše pitanje, da li se možda planira eventualno ranije pokretanje linije do Bazela, on je odgovorio da bi to eventualno moglo da bude dan ili dva ranije.

Vršilac dužnosti direktora aerodroma Niš, Vladica Djurdjanović je rekao da još uvodjenje još jedne linije Wizz Air-a veoma značajno za dalje poslovanje aerodroma, ali i za sve gradjane Jugoistočne Srbije i dijaspore.
-,,Usvajanjem novog cenovnika aerodromskih usluga aerodrom Niš postaje izuzetno konkurentan u odnosu na aerodrome iz okruženja, a samim tim i veoma privlačan za aviokompanije. Svakako da je vest o uvodjenju još jedne aviolinije od strane Wizz Air-a značajna za poslovanje aerodroma Niš, za gradjane Južne i Jugoistočne Srbije, ali i za gradjane ovog dela Srbije sa privremenim boravkom u inostranstvu." - rekao je v.d. direktora Vladica Djurdjanović u saopštenju dostavljenim medijima.
Wizz Air niskotarifna aviokompanija iz Madjarske, tako sredinom godine startuje sa svojim prvim linijama iz Niša za Malme(25.jun) i Bazel(3.jul). Stivenson je na kraju konferenicije za medije rekao da se za sada ne planiraju nove destinacije, ali nije isključena mogućnost da do kraja 2015. u red letenja uđe i neki grad u Nemačkoj.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

5 коментара:

 1. Odlicna vest! Nadam se da ce avioni uvek biti puni, mnogo ljudi navijaju protiv naseg aeodroma i letove iz Nisa. Malmo-Kopenhagen 44km Malmo-Göteborg 270km Malmo-Stokholm 610km. Osim Stokholm sve je vrlo blizu. Srecno ipak!

  ОдговориИзбриши
 2. Bravo za Nis, bas se radujem.
  Mislim da ce do kraja 2015. objaviti i novu destinaciju, pretpostavljam da bi mogao biti Frankfurt Han ili Dortmund jer je dosta Srba u tom delu Nemacke.
  Pozdrav iz Bg i svako dobro!

  ОдговориИзбриши
 3. Одлична вест! Изузетно се радујем и надам да је ово само почетак успешног развоја аеродрома као и целог југа Србије! Лично мислим да би и ЕрСербија имала интерес да једним АТР-ом (за почетак), лети до Ниша, затим из Ниша до неке интересантне регионалне дистинације (нпр. Атина) и затим по повратку у Ниш, назад за Бг. Тиме би Ниш имао и директну линију, као и могућност за трансфер преко Београда.

  Све најбоље!!!

  ОдговориИзбриши
 4. Memmingen(München West)treba uvesti obavezno.Trenutno na letu za Beograd vise od pola putnika je sa jugoistoka Srbije.Da ne idemo vise za Bg.

  ОдговориИзбриши