Пређи на главни садржај

Od 25.juna Wizz Air-om za Malme

Wizz Air uskoro na niškom aerodromu (planespotters.net)
Samo mesec dana nakon objavljivanja prve destinacije Wizz Air-a iz Niša za Bazel, na današnjoj konferenciji za novinare predstavljena je nova destinacija Malme. Letovi za Malme iz Niša startovaće 25.juna. Početna cena karte u jednom smeru iznosi 2899dinara i može se već sada rezervisati preko sajta Wizz Air-a.

Prisutnim novinarima obratio se prvi covek grada, gradonačelnik Zoran Perišić koji je izjavio:
-"Uspostavljenje redovne linije ka Malmeu je veoma važno za Niš i ceo region. Nova linija će povezati naše ljude u dijaspori sa svojim porodicima u Srbiji."
Na pitanje novinara, zasto je baš izabrana destinacija Malme, gradonačelnik je izjavio da je prošle godine bila delegacija Srba koji tamo žive i koji su predočili podatke da na tom području živi oko 320 hiljada Srba. To je bio dovoljno veliki argument da se od Wizz Air-a zahteva uspostavljanje jedne ovake linije.
Džon Stivenson izvršni potpredsednik Wizz Air-a
Potom se prisutnim novinarima obratio i Džon Stivenson, izvršni potpredsednik Wizz Air-a koji se nada da  će ova linija biti dobro prihvaćena od strane putnika i da će im omogućiti da putuju što jeftinije.
-,,Zadovoljstvo nam je da najavimo naš dalji razvoj u Nišu. Samo mesec dana nakon što smo najavili prvu liniju od Niša do Bazela dodajemo i drugu liniju ka Malme-u u Švedskoj. Nadamo se da će ova linija biti dobro prihvaćena od strane putnika i da će im omogućiti da putuju još jeftinije." - rekao je Stivenson
Na pitanje novinara zasto se tek sad uspostavljaju linije iz Niša, a ne pre 4 godine kada je Wizz Air krenuo da leti iz Beograda, gospodin Stivenson je rekao da on za Niš nije ni čuo. Na naše pitanje, da li se možda planira eventualno ranije pokretanje linije do Bazela, on je odgovorio da bi to eventualno moglo da bude dan ili dva ranije.

Vršilac dužnosti direktora aerodroma Niš, Vladica Djurdjanović je rekao da još uvodjenje još jedne linije Wizz Air-a veoma značajno za dalje poslovanje aerodroma, ali i za sve gradjane Jugoistočne Srbije i dijaspore.
-,,Usvajanjem novog cenovnika aerodromskih usluga aerodrom Niš postaje izuzetno konkurentan u odnosu na aerodrome iz okruženja, a samim tim i veoma privlačan za aviokompanije. Svakako da je vest o uvodjenju još jedne aviolinije od strane Wizz Air-a značajna za poslovanje aerodroma Niš, za gradjane Južne i Jugoistočne Srbije, ali i za gradjane ovog dela Srbije sa privremenim boravkom u inostranstvu." - rekao je v.d. direktora Vladica Djurdjanović u saopštenju dostavljenim medijima.
Wizz Air niskotarifna aviokompanija iz Madjarske, tako sredinom godine startuje sa svojim prvim linijama iz Niša za Malme(25.jun) i Bazel(3.jul). Stivenson je na kraju konferenicije za medije rekao da se za sada ne planiraju nove destinacije, ali nije isključena mogućnost da do kraja 2015. u red letenja uđe i neki grad u Nemačkoj.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Коментари

 1. Odlicna vest! Nadam se da ce avioni uvek biti puni, mnogo ljudi navijaju protiv naseg aeodroma i letove iz Nisa. Malmo-Kopenhagen 44km Malmo-Göteborg 270km Malmo-Stokholm 610km. Osim Stokholm sve je vrlo blizu. Srecno ipak!

  ОдговориИзбриши
 2. Bravo za Nis, bas se radujem.
  Mislim da ce do kraja 2015. objaviti i novu destinaciju, pretpostavljam da bi mogao biti Frankfurt Han ili Dortmund jer je dosta Srba u tom delu Nemacke.
  Pozdrav iz Bg i svako dobro!

  ОдговориИзбриши
 3. Одлична вест! Изузетно се радујем и надам да је ово само почетак успешног развоја аеродрома као и целог југа Србије! Лично мислим да би и ЕрСербија имала интерес да једним АТР-ом (за почетак), лети до Ниша, затим из Ниша до неке интересантне регионалне дистинације (нпр. Атина) и затим по повратку у Ниш, назад за Бг. Тиме би Ниш имао и директну линију, као и могућност за трансфер преко Београда.

  Све најбоље!!!

  ОдговориИзбриши
 4. Memmingen(München West)treba uvesti obavezno.Trenutno na letu za Beograd vise od pola putnika je sa jugoistoka Srbije.Da ne idemo vise za Bg.

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23