PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 29. јануар 2016.

Aerodrom Niš dobija novi kontrolni toranj sledeće godine

Buduća lokacija novog tornja prema PDR-u (foto: Fly from Niš)
Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) planira da već u narednoj godini niška vazdušna luka bude osavremenjena novim kontrolnim tornjem, dok za 2017.godinu planira instalaciju instrumentalnog prilaza kategorije jedan (ILS CAT I).

Direktor SMATSA-e Radojica Rovčanin rekao je danas na aerodromu da će izgradnjom novog tornja sa komplet novom opremom i instalacijom ILS uređaja unaprediti rad drugog Međunarodnog aerodroma u Srbiji.
- Već sledeće godine Niš dobije jedan velelepan toranj koji ćemo mi do naredne godine nadam se uspeti da sagradimo. Ovog momenta smo krenuli u akciju, sve što je potrebno da se taj jedan plan ostvari. Što se tiče elektronske opreme aerodroma da i njega uradimo na najsavremeniji mogući način tako da grad Niš odnosno Srbija dobije jedan veoma važan, značajan i velepan aerodrom.- istakao je Rovčanin
SMATSA osavremenjava niški aerodrom (foto: Fly from Niš)
Rovčanin najavio da će tender za ILS biti raspisan do juna, i da će se nakon završetka tog postupka krenuti sa ugradnjom ovog sistema i dodao da se u daljim godinama očekuje i nadogradnja ovog sistema.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je istakao da kroz ulaganja SMATSA-e niški aerodrom dobiti na konkurentnosti što će omogućiti da aerodrom bude samoodrživ. Gradonačelnik je najavio pregovore sa avio-kompanijama i najavio za polovinu godine neke konkretne rezultate na tom planu, ali da nije rekao o kojim kompanijama je reč.
- Nastavljamo razgovore sa avio-kompanijama i očekujemo da će se sredinom godine dešavati neki dobri pomaci za naredni zimski red letenja. - rekao je Perišić
Podsetimo da je Skuptina grada nedavno usvojila plan detaljne regulacije aerodroma Niš, koji je omogućio da se gradnju objekata na ovom području.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар