PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 13. јануар 2016.

Kroz IPA fond EU do nove vatrogasne opreme za aerodrom "Konstantin Veliki"

Nova oprema dobrineće boljem radu VSS aerodrom Niš
ilustracija (foto: Fly from Niš)
Na niškom aerodromu danas je potpisan Partnerski sporazum između JP Aerodrom Niš i Regionalne administracije Regiona Sofija povodom konkurisanja projekta "Planiranje mera zaštite od požara i elementarnih nepogoda u prekograničnom regionu" u okviru prekogranične saradnje Srbija-Bugarska koji će biti finansiran iz IPA fonda EU. Vrednost projekta ,čije je tranje 24 meseca, iznosi 400.000 evra u okviru koga će aerodrom Niš zanoviti svoju vatrogasnu opremu.

Kako je istakao direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović kroz ovaj projekat biće unapređena opreme vatrogasno-spasilačke službe aerodroma u borbi protiv požara.
- Ovim projektom aerodrom Niš značajno zanavljava opremu. Vi znate da bi požar na aerodromu Niš naneo katastrofalne posledice kada bi se desio i mi ovom opremom želimo to na vreme da sprečimo i omogućimo da do takvih situacija ne dođe, a iako do dođe požara  da se momentalno spreče veće posledice na aerodromu. - istakao je Đurđanović
Guvernerka Regionalne administracije Regiona Sofija  Rosica Ivanova Todorova, izrazila je nadu da će ovaj projekat doprineti daljem unapređenju odnosa između dva grada i zahvalila je aerodromu što ih je pozvao za partnera na ovom projektu.
(foto: Fly from Niš)
- Nadam se će partnerska deklaracija koju danas potpisujemo doprineti boljim odnosima između grada Sofije i Niša odnosno aerodroma Niš. Zahvaljujem na poverenje aerodromu Niš koji nas je pozvao za partnera u ovom projektu koja je važna za našu oblast. Za elemntarlne nepogode koji smo svedoci 2014.godine nema granice i svi smo svedoci da smo masovno svi pogođeni ovom nepogodama od povlava, požara zbog čega će nam ova oprema značiti da možemo da preventivno reagujemo. - rekla je Todorova.
Na koferenciji za novinare rečeno je da se očekuje ,ukoliko projekat bude odobren, da bude realizovan do kraja godine, kroz nabavku komandnog vozilo kao i nabavku osnovne i pomoćne vatrogasne opreme. Na konferenciji je najavljeno i uspostavljanje sistema za rano reagovanje uokviru ovog projekta.


Tekst. A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар