PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 29. јануар 2016.

DC-3 posle 3 godine ponovo sleće na Aerodrom Niš

Na aerodromu Niš 2013.godine (foto: Aerodrom Niš)
Avion iz ere II svetskog rata tipa Daglas DC-3 ponovo će posle 3 godine sleteti na niški aerodrom "Konstantin Veliki". Iako je u osnovi avion tog tipa, on raspolaže Basler BT-67 boljim tubro-prop motorima.

Kanadska avio-kompanija "Kenn Borek Air" je na svojoj ruti za Južni pol prvi put koristila niški aerodrom tokom juna i septembra 2013.godine. Ovaj avion do svog konačnog cilja sleće na nekoliko usputnih aerodroma radi dopune goriva.

Baš kao i prvi put kada je tokom juna 2013.godine sleteo u Niš, i ovog puta će sleteti iz Malmea, prethodno je sleteo pored Kanade na Island. Očekuje se da večeras sleti u Niš, gde se već sutra nastaviti svoj let ka konačnoj destinaciji.

Inače ova avio-kompanija osnovana je 1970.godine sa sedištem u Kalgariju u Kanadi i pruža usluge u putničkom , kargo, čarter saobraćaju. Ova kompanija takođe vrši ugovorene letove na Arktiku i Antarktiku i iznajmljuje svoje avione. Poseduje 43 aviona u svojoj floti, od toga 7 aviona tipa Daglas DC-3 sa Basler BT-67 motorima.


Tekst:A.P., G.M.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар