PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 10. јануар 2016.

Aerodromu Kaluga Niš će biti jedna od prioritetnih destinacija

Dalji letovi zavisiće od turističkih agencija, potencijala ima
ilustaicija (foto: Fly from Niš)
Na konferenciji za štampu koja je danas upriličena na aerodromu "Konstantin Veliki" posle sastanka između predstavnika grada i predstavnika kaluške oblasti dogovoreno je da će se nastaviti sa saradnjom ova dva grada u naradnom periodu kroz uspostavljanje redovne avio linije.

Gubernator kaluške oblasti Artamonov Anatolij Dmitrievič rekao je danas da postoje velike mogućnosti za dalju ekonomsku i turističku saradnju. On rekao i da će aerodromu Kaluga Niš kao destinacija biti jedan od prioriteta daljeg razvoja avio saobraćaja sa njihovog aerodroma, gde smatra da će veliki broj turista koristiti ovu liniju.
- Postoje velike mogućnosti za našu buduću saradnju, a sa naše strane biće veoma korisno da sarađujemo u oblastima turizma i privrede. Apsolutno sam uveren da je to moguće realizovati, jer i Vi i mi imamo dobre i velike međunarodne aerodrome. Mi dajemo dobro uslove kao aerodrom Niš i naravno da će veliki broj ljudi koristiti tu mogućnost sve vidove saradnje koje smo pomenuli. Naš aerodrom je počeo da radi pre 6 meseci i naravno Niš će biti jedan od naših prioriteta. - istakao je Dmitrievič
(foto:Fly from Niš)
Dmitrievič je izjavio da je dalje razvijanje ove linije na turističkim agencijama kojima je kako kaže pokazan put, a na njima je da to dalje razvijaju.
- Naravno da će ovi letovi dobiti redovni karakter, nastaviće se i u narednom periodu. Ono što je najvažnije da naše turističke kompanije malo više rade na tom planu, mi smo i pokazali put a oni sad na dalje treba da osvajaju taj put. - rekao je gubernator kaluške oblasti.

Sa druge strane gradonačelnik Niša Zoran Perišić istakao je danas da Kaluga ima veliki potencijal, imajući u vidi da ovom aerodromu gravitira preko 20 miliona stanovnika, a da je grad Niš pored Kopaonika pomenuo i mogućnost koju pruža Stara Planina. 
- Ono što sam danas saznao da je opslužno područje njihovog aerodroma 20 miliona ljudi, to je potencijal o kome se razgovarali, to je potencijal koji je atraktivan za grad Niš. U svim aspektima saradnje najviše smo pričali o turizmu pomenuli smo privredu i ostale oblasti koje mogu biti atraktivne. Sa nama su bili predstavnici kaluške oblasti vezanih za zdravstvo, tu je bio zamenik ministara zdravlja i predsednik skijaške fedaracije, koji su proveli 6 dana na Kopaoniku i upoznali tamošnje potencijale, a mi smo im danas pričali za skijaške terene na Staroj Planini i za mogućnosti koje pruža Stara Planina - rekao je Perišić
Delegacija kaluške oblasti nakon konferencije za štampu, odletela nazad za Kalugu avionom Red Wings-a, zajedno sa ostalim turistima koji su predhodnih nedelju dana boravili na Kopaoniku. Ova delegacija imala je priliku da poseti i banje u okruženju poput Lukovske, Prolom i Vrnjačke banje.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

1 коментар: