PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 28. јануар 2016.

Ski centar Stara planina očekuje strane turiste preko niškog aerodroma

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Danas je u prostojima na niškom aerodromu potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Aerodroma "Konstantin Veliki", Turističke organizacije Niša i javnog preduzeća "Stara Planina" kojim je predviđeno zajedničko delovanje u privlačenju stranih turista koristeći kapacitete niške vazdušne luke.

Direktor JP "Stara planina" Vladimir Simović rekao je da ovo prestavlja korak ka privlačenju stranih turista i zajedničkom nastupanju na Sajmovima turizma širom Evrope, kao i razvoju ovog regiona. Prema njegovim rečima cilj je privlačenje ruskih turista na Staru planinnu, a najavio je i rekonstrukciju puta do Stare planine koji bi trebao da skrati vožnju od aerodroma za 50 minuta.

(foto: Aerodrom Niš)
- Saradnja sa lokalnim i regionalnim opštinama je nama od prioritetnog značaja, u tu svrhu smo pokrenuli neke razgovore sa Turističkom organizacijom iz Niša i sa Aerodromom Niš, kako bi razvijali Staru planinu kao destinaciju regionalnog karaktera. Stara planina je prepoznata od strane domaćih turista, ali ono što nam je cilj u narednom periodu da bude prepoznata i od stranih turista, prevashodno turista iz Rusije. - rekao je Simović
Od početka razvoja aerodroma napomenuli smo da je Aerodrom Niš motor razvoja ovog dela Srbije ne samo kada se radi o privredi već i kada je reč o turizmu što je i prepoznao direktor JP "Stara planina", rekao je direktor Aerodroma Niš Vladica Djurđanović koji je napomeno da će ovaj vid poslovno-tehničke saradnje doprineti da povećavanju broja putnika.

Turistačka organizacija sarađuje sa aerodromom Niš, i potpuno je normalno da i Stara planina sarađuje sa nama istakao je Parlić koji je napomenuo zajedničko prezentovanje Niša, Aerodroma i Stare planine na inostranim tržištima. Direktor TON-a najavio je i saradnju sa banjskim centrima kroz zajednički nastup na tržistima Evrope kao što je Moskva, ali i predstavljanje ponuda na beograskom Sajmu turizma.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар