PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 20. јануар 2016.

Niš i Đavolja Varoš atrakcije juga Srbije koje treba posetiti

Popularni sajt "I love traveling" kao atrakcije Srbije koje treba turisti da posete izmeđju ostalog uvrstio je i lokacije poput niške Tvrđave, Ćele Kule kao i Đavolju Varoš koja je bila kandidat za izbor 7 svetskih čuda.

(printscreen ilovetraveling.org)
Ovaj sajt navodi da raznolikost i spektakularan niz turističkih destinacija u Srbiji su nezaboravni za turiste koji traže nove i uzbudljive destinacije i dodaje atrakcije u Srbiji na listi kombinuju jedinstveno romantični, avanturistički i edukativni niz lokacija za posetu dok ste ovoj izvanrednoj zemlji.

Za nišku Tvrđavu kažu da ova građevina nepravilnog oblika na obali reke Nišave sagrađena u 18.veku i da je služila kao glavna tačka Turskoj za kontrolu ovog područja. Četiri velike kapije davale su pristup kritičnim putevima koji su vodili ka Istanbulu, Beogradu, Vidinu i samoj reci Nišavi.
(printscreen ilovetraveling.org)Ukoliko ste ljubitelj zastrašujućih istorijiskih činjenica njihov predlog je da posetite i Ćele Kulu kao i da vidite njene "čuvene stanovnike" - lobanje. Ćele Kula nastala je 1809. godine od strane turskog generalštaba na čelu kojeg je bio Huršid-paša. Lobanje koji krase kulu pripadaju poraženem srpskim ustanicima koji su se tokom Prvog srpskog ustanka borili protiv Otomanskog carstva. Oni su raspoređeni u 56 redova sa 17 lobanja u svakom redu, dok se lobanja komandanta ustanika Stevana Sinđelić nalazila na vrhu.

(printscreen ilovetraveling.org)
Opisujući Đavolju Varoš, ovaj sajt navodi da ih ova lokacija podseća kao Kapadokija u Turskoj, navode da se ovaj prirodni fenomen stvara usled vekovne erozije koji se sastoji od 202 kamene figure koje doprinose čudnom i jezivom izgledu.

Od ostalih lokacija koje navode kao atrikcije koje turisti treba posetiti su Hram Sv. Save, Sirogojno, Mokru Goru, Resavsku pećinu, Sremske Karlovce, Oplenac i beogradsku Tvrđavu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Ово је убедљиво најнеписменији опис ћеле куле. Пијачна реклама и јефтина распродаја светле историје и мученичке славе. Срамота!

    ОдговориИзбриши