PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 31. јануар 2016.

Aerodrom Niš može uskoro da očekuje i druge niskotarifne avio-kompanije

ilustracija (foto: hdwallpapers.com)
Pomoćnik ministra za saobraćaj Zoran Ilić izjavio je danas za "Tanjug" da u svetu nije praksa da niskotarifne avio-kompanije lete sa primarnih aerodromima, kao što je aerodrom "Nikola Tesla", već upravo sa sekundarnih aerodroma odnosno sa aerodroma "Konstantin Veliki", a u narednom periodu i sa aerodroma "Morava" u Kraljevu.
-Aerodrom "Nikola Tesla" je primarni aerodrom i na takvim aerodromima ne treba da budu i nije praksa u svetu da budu prisutne low cost kompanije. Mesto takvim avio-kompanijama su upravo sekundarne mreže aerodroma, kod nas je aerodrom Niš u toj klasi.- rekao je Ilić za "Tanjug"
Ilić je dodao i da bi uskoro aerodrom "Morava" u Kraljevu, kroz novoformirano preduzeće "Aerodromi Srbije", mogao da dobije deo niskotarifnog saobraćaja čije se aktiviranje planira za kraj ove odnosno početak naredne godine.

Podsetimo da trenutno sa niškog aerodroma od sredine prošle godine leti niskotarifna avio-kompanija Wizz Air ka Bazelu i Malmeu dva puta nedeljno, te da su nakon uspostavljanja ovih letova interesovanje iskazale i druge avio-kompanije.

Tekst: A.P.
Fly from Niš / Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар