PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 25. јун 2016.

Wizz Air pre tačno godinu dana pokrenuo prvu liniju do Malmea

Linija za Malme pokrenuta pre godinu dana;iliustracija; (foto: Avioni iznad Niša)
Na današnji dan, 25.juna 2015.godine, mađarski niskotarifni avio-prevoznik pokrenuo je prvu liniju iz Niša do švedskog grada Malmea.

Na ovoj prvoj liniji iz Niša letelo je ukupno 249 putnika, od  toga 175 putnika doputovalo je avionom iz Malmea, a ukupan broj prvih putnika za Malme bio je 74. Vredi pomenuti da danas popunjest kapacita aviona i ka Malmeu i ka Bazelu nakon godinu dana od uspostavljanja letova iznosi preko 90%.

Tada je tom prilikom direktor aerodroma Vladica Đurđanović izrazio veliko zadovoljstvo što je linija uspostavljena i izrazio nadu da će biti još više linija u budućnosti.
Wizz Air na platformi niškog aerodroma 25.juna 2015.godine
(foto: Fly from Niš)
-Mi se ponosimo time što ćemo već u ponedeljak imati start još jedne linije, a to je linija za Bazel svakog ponedeljka i petka. Velika je ovo stvar za sve nas mnogo smo truda uložili da bi imali danas ovaj događaj, predivan događaj, sletanje i poletanje Wizz Air-a. Nadam se da će ovakvih linija da bude što više.-rekao tada je Đurđanović
Da podsetimo da je nakon dugih pregovara bivšeg i sadašnjeg rukovodstva aerodroma i čelnika grada sa mađarskom avio-kompanijom , krajem decembra 2014.godine na konferenciji za medije održanoj tada u zgradi Vlade Srbije, ova kompanija je najavila svoju prvu destinaciju iz Niša (Bazel), a samo mesec dana kasnije i svoju drugu destinaciju Malme, koja je na kraju stratovala ka prva destinacija iz Niša.

Zahvaljujući letovima ovog avio-prevoznika niški aerodrom je na kraju godine uspeo da zabeleži novi rekord po broju putnika nakog 9 godina kada se sa njega tokom prošle godine letelo više od 36.000 putnika.

Wizz Air je za ovu godinu zahvaljujući velikoj tražnji na svojim trenutnim destinacijama iz Niša odlučio da tokom avgusta pokrene nove linije i to do Ajndhovena i Memingena(1.avgust) i do Dortmunda (20.avgust).

Kako je izgledao doček aviona Wizz Air-a na prvom letu iz Malmea pogledajte u video prilogu.
Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Анониман26. јун 2016. 11:30

    Da li se zna koliki je tacan broj putnika koji je leteo na linijama za Malme i Bazel u prvih godinu dana?

    ОдговориИзбриши