PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 29. јун 2016.

Prva godišnjica od pokretanja linije Wizz Air-a ka Bazelu

Wizz Air na aerodromu Niš 29.juna 2015.godine (foto arhiva: Fly from Niš)
Pre tačno godinu dana Wizz Air je zvanično pokrenuo i svoju drugu liniju iz Niša ka Bazelu povezivajući ga sa Švajcarskom posle 3 godine nakon neuspešnih linija Darwin Airlines-a ka Cirihu i Ženevi.

Avion je po sletanju na aeodrom dočekan vodenim topovima u obliku vodene zavese kakva je uobičajena praksa na aerodromima širom sveta. Tada je tom prilikom direktor Đurđanović istakao da je ovo samo početak i već od naredne godine treba očekivati dosta novih linija.

Terminal pun putnika (foto arhiva: Fly from Niš)
Na ovom prvom letu bilo je ukupno 330 putnika od toga 160 dolazećih i 170 odlazećih. Od tada pa do danas popunjenost ovih letova je u proseku preko 90%.

Da podsetimo da je nakon dugih pregovara bivšeg i sadašnjeg rukovodstva aerodroma i čelnika grada sa mađarskom avio-kompanijom , krajem decembra 2014.godine na konferenciji za medije održanoj tada u zgradi Vlade Srbije, ova kompanija je najavila svoju prvu destinaciju iz Niša (Bazel), a samo mesec dana kasnije i svoju drugu destinaciju Malme, koja je na kraju stratovala ka prva destinacija iz Niša.

Prvi putnici na aerodromu Bazel (foto arhiva: Fly from Niš)
Zahvaljujući letovima ovog avio-prevoznika ka Bazelu i Malmeu, niški aerodrom je na kraju 2015.godine uspeo da zabeleži novi rekord po broju putnika nakog 9 godina kada se sa njega tokom prošle godine letelo više od 36.000 putnika.

Wizz Air je za ovu godinu zahvaljujući velikoj tražnji na svojim trenutnim destinacijama iz Niša odlučio da tokom avgusta pokrene nove linije i to do Ajndhovena i Memingena(1.avgust) i do Dortmunda (20.avgust).

Kako je izgledao doček aviona Wizz Air-a na prvom letu iz Bazela pogledajte u video prilogu.Tekst. A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар