PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 24. јун 2016.

Produžetak piste moguć tek za 6 godina nakon izmeštanja pruge

Trenutna dužina piste 2,5km; ilustracija (foto: Fly from Niš)
I pored najava čelnika grada da bi pista niškog aerodroma mogla uskoro da se produži, direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović ocenio je da bi to tek moglo da se desi tek za šest godina kada se pruga bude izmestila.

U izjavi za TV Kopernikus Đurđanović je kazao da je u planu da se pista produži za 300 metara kako bi mogli na nju da sleću i veći avioni, ali da je to moguće nakon izmeštanja pruge za koju je dat rok do 2022.godine.
- Najavljivali su veću pistu, ali će to biti kada se izmesti pruga negde 2022.godine i tek onda može doći do produžetka piste. Mi smo to u Planu detaljne regulacije definisali nekih 300 metara što će omogućiti i da najveći avioni sleću na niški aerodrom. Za sada je ovo dovoljno. - rekao je direktor Đurđanović gostujući nedavno na TV Kopernikus
Pista niškog aerodroma poslednji put je produžena nakon velike rekonstrukcije koja se radila nakon NATO bombardovanja i čija dužina iznosi 2,5 kilometara , stim što se usled veštačkih prepreka iz pravca grada i iz pravca Jastrebca zbog pruge koristi tek 2,2 odnosno 2,3 kilometara piste.

Inače u planu je da do kraja godine aerodrom izvrši renoviranje terminala čime bi na neki način uspeo da proširi svoje kapacitete, ali i vizualno poboljšao svoj utisak kod putnika. SMATSA je takođe najavila radove na izgradnji novog kontrolnog tornja i postavljanje uređaja za instrumentalno sletanje aviona pri smanjenoj vidljivosti ćiji završetak radova planiran do kraja 2017.godine.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / TV Kopernikus

Нема коментара:

Постави коментар