PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 17. јун 2016.

Eurowings i Norwegian Air Shuttle novi potencijalni avio prevoznici iz Niša?

Jedna od ovih kompanija mogla bi uskoro da poleti iz Niša? ;
ilustracija (foto: FFN)
Direktor TON-a Uroš Parlić izjavio je juče gostujući na TV Zona Plus da bi sa niškog aerodroma uskoro mogao da poleti i treći niskotarifni avio prevoznik, između ostalog pominjajući Eurowings i Norwegian Air Shuttle.

Da je dolazak Wizz Air pre skoro tačno godinu dana izazvao pažnju kod drugih avio-kompanija da razmisle oko uspostavljanja svojih letova iz Niša, što je početkom ove godine rezultiralo i dolazak najveće niskotarifne avio-kompanije Ryanair, direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić izjavio je da bi uskoro na niškom aerodromu mogao da se pojavi i treći niskotarifni avio prevoznik, pritom pominjajući avio-kompanije poput Eurowings-a(nekadašnji Germanwings) i Norwegian Air Shuttle.
- Verujem da će se u nekim doglednom periodu uključiti i treći operater, tu imamo Eurowings i Norwegian Air ka Skandinaviji. - istakao je Parlić za TV Zonu Plus
Najavom uvođenja novih destinacija iz Niša od strane Wizz Air, niški aerodrom će sigurno ove godine premašiti preko 100.000 putnika, dok bi već naredne godine ta brojka trebalo da bude uvećana 3 puta.
- Kada sve linije koje su najavljene budu počele da se realizuju da će to već biti na godišnjem nivou skoro 300.000 putnika. - kaže Parlić
Kao jedan od razloga najave novih letova Parlić ističe da je prodaja avio karata kod obe avio-kompanije ide odlično, jer da to nije tako sigurno ne bi Ryanair u roku manjem od mesec dana najavljivao nove linije.

Povećanje obima avio-saobraćaja zahteva i radove na proširenju terminala, platforme i piste pa se ti radovi planiraju tokom 2017.godine.
- Ako sve bude išlo svojim tokom, ja se nadam da ćemo 2017.godine da širimo zgradu terminala, kao i proširenje platforme i piste. - rekao je Parlić
On je istakao da će aerodrom Niš biti jedan dobar sekundarni aerodrom za čitavu Srbiju

Inače podsećamo da Wizz Air sa niškom aerodroma leti na redovnim linijama do Bazela i Malmea, da od 1. odnosno 20.avgusta startuje sa novim destinacijama i to do Memingena, Ajndhovena i Dortmunda. Najveća niskotarifna avio-kompanija pokrenuće svoj prvi let za Berlin 4. septembra, dok će od zimskog reda letenja startovati do Diseldorfa (Weeze), Bratislave i Milana (Bergamo).


Tekst: A.P.
Fly from Niš / TV Zona Plus

1 коментар:

  1. Анониман17. јун 2016. 23:31

    Sve je ovo lepo mada mislim da ce se neke linije nazalost vremenom ugasiti...primer Dortmund , Diseldorf...dva grada jedan blizu drugog a dve razlicite avio kompanije...tesko da ce oba biti puna ...nisam pesimista ali tako mi deluje...Dortmun i Diseldorf su ujedno i geadovi da kazem blizu Holandije...stoga je moguce da je wizz to predvideo pa je zato ubacio Eindhoven u slucaju da Ryan im preuzme putnike iz tog dela Nemacke blizu Holandske granice...putovao sam svojevremeno za Amsterdam preko Dortmunda ...videcemo uostalom...

    ОдговориИзбриши