PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

четвртак, 09. јун 2016.

Destinacija Diseldorf

Diseldorf glavni grad pokrajne Severna Rajna  - Vestfalija (foto: germany.travel)
Diseldorf je jedna od destinacija u ponudi avio-kompanije Ryanair iz Niša. Ovaj grad smešten na zapadu Nemačke je glavni grad pokrajine Severna Rajna – Vestfalija u kome živi oko 580 000 stanovnika.

Diseldorf je centar brojnih multinacionalnih korporacija i mode poznat još pod nazivom "mali Pariz", a takođe je i veoma popularna turistička destinacija. Prema podacima nemačkog zavoda za statistiku na popisu iz 2014.godine u ovom gradu živi zvanično preko 6500 Srba.

Turističke atrakcije u Diseldorfu su :
- Altstadt(Stari grad) leži u srcu Diseldorfa. Ovo je sjajno mesto da se započne sa obilaskom grada. Ulice u starom gradu su kaldrmisane, a nezaobilazne su i stare crkve. Ono po čemu je Altstadt takođe poznat je više 300 diskoteka i barova. Ovaj deo se često naziva „ najduži bar na svetu “. ovo je mesto vrhunske zabave, stoga se nikako ne sme zanemariti.
- Staro groblje je nesvakidašnja atrakcija Diseldorfa. Groblje je osnovano tokom devetnaestog veka, a krajem istog veka je i zatvoreno. Ovde su sahranjeni brojni velikani Dizeldorfa, a spomenici spadaju u red vrhunske umetnosti. Različiti stilovi prepliću se grobljem, od baroka, klasicizma, neogotike i je romantizma.

(foto: germany.travel)
- Burgplatz je mesto na kome se nekada nalazio moćni dvorac. Izgoreo je 1872. godine, a potpuno srušen 1888. Od kompleksa je ostala samo kula, koja je danas jedan od simbola Diseldorfa. U njoj se nalazi SchifffahrtMuseum, muzej koji prikazuje 2000 godina plovidbe na Rajni. • Burgplatz je jedan od najlepših trgova posleratne Nemačke.
- EKO kuća japanske kulture otvorena je 1993. godine. Sastoji se od budističkog hrama, japanske bašte, tradicionalne sobe za čaj, biblioteke i međunarodnog vrtića. Funkcija EKO kuće jeste kulturna razmena između istoka i zapada. Ovo je sjsjno mesto za upoznavanje sa japanskom kulturom i tradicijom
Rodna kuća Heiricha Heinea – čuveni nemački pesnik, autor predivne pesme o Lorelei ( Lorelaj ). Ovo je najvađniji nemački pesnik između romantizma i realizma. U prednjem delu kuće nalazi se literarni biro i literarni kafe Schnabelewopski.

- Kaiserswerth se nalazi u severnom delu Diseldorfa. Srce ovog dela grada ispunjeno je baroknim kućama iz sedamnaestog i osamnaestog veka. Tu su i ruševine Kraljevske palate Fridriha Barbarose, smeštene na samoj obali Rajne. Palata je originalno iz desetog veka. ono što je danas od nje ostalo izgrađeno je u vreme careva Heinricha III i Fridriha Barbarose. Zidovi su debljine i do 4, 5 metara, a sa njih se pruža veličanstven pogled.
(foto: germany.travel)
- Rathaus(Gradska kuća) sastoji se od tri zgrade iz različitih perioda, stare gradske kuće, Wilhelminischer Bau, i Grupello kuće.
- Palata i park Benrath – Jedna od najlepših bašti iz osamnaestog veka nalazi se u južnom delu Diseldorfa. Palata je pravo umetničko delo kasnog baroka. Ovo je takođe i dom za tri muzeja. Posetioci mogu da prošetaju autentičnim pejzažem iz osamnaestog veka, a takođe mogu i da se odmore u palati.

Do aerodroma Weeze koji se nalazi na 80km od Diseldorfa, Ryanair iz Niša direktno leti 2 puta nedeljno i to četvrtkom i nedeljom.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / pogodak.rs

Нема коментара:

Постави коментар