PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 30. март 2018.

Aerodrom Niš prevazišao lokalni nivo. Država planira ulaganja od milijardu dinara

ilustracija (foto: Aerodrom  Niš)
Gradsko Veće grada Niša usvojilo je danas preporuku Vlade Srbije kojom će grad, ukoliko Skupština grada izglasa na sednici sledeće nedelje, poveriti Aerodrom Niš na upravljanje.

Na taj način sva imovina kojom je grad raspolagao, licence aerodroma, ugovori i drugo preneće se državi na dalje upravljanje i postupanje. Obrazlagajući ovakvu odluku, prema pisanju "Južnih Vesti", načelnik gradske uprave Ljubiša Janić kaže da je Aerodrom Niš prerasao lokalni nivo i da je on strateški vrlo važan za državu.

Cilj prenošenja upravljačkih prava sa grada na državu kako Janić kaže radi u interesu grada Niša odnosno svih građana Niša. Niški aerodrom će prema analizi Vlade Srbije biti ključni aerodrom kada je reč o alternativnim letovima, a planirano je da radi i 24h/7 dana u nedelji.

Iako se uveliko može čuti da će država na ovaj način povećati aerodromsku taksu i na taj način ugroziti sadašnje i buduće poslovanje, Janić prema pisanju "Južnih Vesti" ističe da će Vlada Srbije sve to imati u vidu i da će doneti pravu odluku.

O tome hoće li Grad Niš Aerodrom prepustiti državi na upravljanje i hoće li biti izglasana preporuka Vlade Srbije saznaće se na narednoj sednici Skupštine grada koja bi trebalo da se zakaže naredne nedelje.

Podsetimo da je ideja o osnivanju i stvaranju aerodroma Niš kao lokalnog preduzeća za pružanje usluga u domaćem i međunarodnom avio-saobraćaju stvorena 1971. godine kada su tadašnji čelnici grada usvojili akt po kome se stvaraju uslovi za osnivanje Radne Organizacije Aerodrom Niš koji je konačno sa svom pratećom infrastrukturom 1985.-1986.godine realizovan. Da bi 12.10.1986.godine zahvaljujući tadašnjem velikom zalaganju i entuzijazmu tadašnjih lokalnih predstvanika grada Niša bio svečano otvoren pred deseti hiljada građana. Od tada do danas niški aerodrom "Konstantin Veliki" posluje kao lokalno javno predužeće za pružanje aerodromskih usluga.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар