PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 09. март 2018.

SEAS18: Novi helikopteri H145M stižu krajem decembra u flotu Vojske Srbije i MUP-a

(foto: Fly from Niš)
Jedan od panela današnjeg Samita bio je posvećen i razvoju tehnike i vazduhoplovne opreme Vojske Srbije, ali i drugih zemalja regije (Hrvatske i Bosne) gde je javnost prvi put upoznata sa nekim novim detaljiva vezanim za ove sisteme.

Prema rečima zamenika ministra odbrane Nenada Miloradovića, država zajedno sa svojim partnerima planira i radi na modernizaciji i osavremenjavanju vazduhoplovne tehnike i tehnologije. Kroz implementaciju novih sistema stvaraju se savremeni vazduhoplovi koji mogu da pariraju današnjim izazovima. Tako ministarstvo odbrane i Vojska Srbije rade na više projekata poput modernizacije Orla, Gazele,  i razvoja bespilotnih vazduhoplova.

Na ovoj panel diskusiji javnost je upoznata i sa novim izgledom Erbas H145M helikoptera koji će  ući u naoružanje VS i koji će stići krajem decembra ove godine. Zajedno sa njim i Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dobiće svoj takođe H145M helikopter. Ostatak helikoptera (5 za Vojsku Srbije i 2 za MUP) Erbas prema potpisanom ugovoru planira da isporuči tokom 2019.godine.

Inače o samom značaju i mogučnostima ovog helikotpera mogli ste da pročitate u prošlim tekstovima i to na temu HEMS i SAR operacija.


Tekst: A.M., A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар