PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

четвртак, 08. март 2018.

Počeo 2.SEAS18. Erbas najavio planove za Srbiju

(foto: Fly from Niš)

foto: Fly from Niš
Drugi Vazduhoplovni Samit jugoistočne Evrope započeo je danas u Beogradu. Posle uvodnog govora organizatora Samita, Petra Vojinovića, na prvoj panel temi najveći evropski proizvođač aviona Erbas je najavio stvaranje regionalnog centra za servisaranje helikoptera.

Regionalni remotni centar kako kažu u Erbasu trebao bi da se otvori Vazduhoplovnom zavodu Moma Stanojlović čiji bi zadatak bio da servisira sve Erbas helikotere u ovom okruženju. Uz to najavljuju oni, da bi u doglednoj budućnosti u "Momi" mogli da se proizvode i određeni delovi.
Sančez Lopez, podpredsednik Erbas Grupe (foto: Fly from Niš)

Podsetimo da će Erbas prema ugovoru koji je potpisao sa Vojskom Srbije do kraja godine isporučiti prvi od 9 helikoptera tipa H145 i da će od tog broja 3 pripasti helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije.

Kada je reč o komercijalnoj avijaciji, iz Erbasa su poručili da je najveći kupac njihovih aviona grčki avio-prevoznik Aegean, a da posle 20-tak godina jedna avio-kompanija sa prostora EX-YU leti interkontinetalnu rutu i to avionom tipa A330-200 koji je u floti Air Serbia-e.

Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар