PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 02. март 2018.

Statistički jak februar za aerodrom Niš

ilustracija (foto: Aerodrom Niš)
Iako je februar imao samo 28 dana, ukupan broj putnika na kraju ovog meseca skoro je bio isti kao u januaru. Samo tokom februara blizu 28.000 putnika letelo je sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", što je za razliku od prethodnih godina rekordni rezultat za taj mesec.

Ukupan broj prevezenih putnika za prva dva meseca iznosi 55.806. Ovogodišnji rezultat je ostvaren zahvaljujući dvema novim linijama koje su otvorene polovinom odnosno krajem prošle godine i to ka Cirihu i Stokholmu.

Prema ranijim najavama rukovostva aerodroma, ukoliko se zadrži postojeći broj linija uključujući i novu liniju Wizz Air-a do Beča koja startuje od 15.novembra, da bi na kraju godine ukupan broj putnika mogao da bude između 350.000 i 400.000.

Podsetimo da putnici iz Niša da do kraja zimske sezone koja traje do 25.marta mogu leteti ka 11 destinacija širom Evrope, a zahvaljujući SWISS-ovoj liniji ka Cirihu se mogu povezati na preko 20 destinacija i širom sveta. Inače broj destinacija kako stvari za sada stoje spašće na 10 tokom predstojeće letnje sezone, s obzirom na činjenicu da Wizz Air ukida liniju ka Ajndhovenu. Broj destinacija možda se čak i zadrži na 11 i tokom letnje sezone, ako Montenegro Airlines odluči da tokom leta prevozi putnike iz Niša do Tivta.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар