PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

четвртак, 08. март 2018.

SEAS18: Očekuje se trend rasta nabavke Boing aviona kod niskotarifnih avio-kompanija

Ilustracija ryanair 
U narednih 20 godina nabavka aviona biće najviše u porastu kod niskotarifni avio-kompanija poručuju iz Boinga. Tržište je vrlo nestabilno, ali se uvek vraća rastu. Godišnji rast je prodaje aviona kreće se već od 5%.

Boing kaže da se sada radi na racionalizaciji troškova po pitanju upotrebe aviona koji su više ekonomičniji i isplatljiviji. 80-tih i 90-tih na prekookeanskim rutama letelo se aviona sa 3 ili 4 motora, a danas se leti sa avionima skoro sličnih kapaciteta sa više ekonomskih ušteda i manjim brojem motora.  Boing tipa 787 nastavlja ovim trendom na novim tržištima i leti na preko 158 destinacija širom sveta. Avion koji najvise štedi gorivo.

Iz Boinga poručuju da će u narednih 20 godina broj putnika porasti za 4,7% i da će na taj rasti uticati zemlje Azije i ali i Evrope u manjem procentu. Zanimljivo je da i kargo ima sve veći rast, navode iz Boinga. Broj putnika će u Jugoistočnoj Evropi rasti u narednom periodu za 5,4%.

Najveća tražnja i proizvodnja aviona je za tipom 737, a broj svih  tipova aviona koji će leteti narednih 20 godina će se udvostručiti. Niskotarfine avio-kompanije polako koriste avione i za dugolinijske operacije, što u Boingu priznaju da nisu videli to u analizama koji su radili prethodnih godina. Norwegian je trenutno vodeći niskotarifni avio-prevoznik koji koristi avione tipa 787 za dugolinijski saobraćaj i da će oni nastaviti sa kupovinom dodatnih aviona.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар